Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Boćarsko PH

Nives Jelovica slavila u krugu, sestre Carrolina i Virginia Bajrić u štafeti

Nives Jelovica slavila u krugu, sestre Carrolina i Virginia Bajrić u štafeti
Nives Jelovica slavila u krugu, sestre Carrolina i Virginia Bajrić u štafeti
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2018. u 16:26 2018-11-14T16:26:21+01:00

RIJEKA Iza primorsko-goranskih boćarica uspješan je nastup na seniorskom Prvenstvu Hrvatske, Nives Jelovica postala je državna prvakinja u bližanju i izbijanju u krug, dok su se Carrolina i Virginia Bajrić okitile naslovom u štafetnom izbijanju. U finalnom nadmetanju kruga najbolja hrvatska boćarica svih vremena Nives Jelovica, sada članica »Labina« pobijedila je 23:16 Nikol Marelju-Bošnjak iz »Čavle Škole boćanja« i tako došla do svog drugog ovogodišnjeg naslova, nakon što je već slavila na državnom prvenstvu paru. Brončane medalje osvojile su Ria Vojković iz »Komiže« i Iva Matijević iz »Španskog«.

Nives je zlatu u krugu pridodala i srebro u preciznom izbijanju u kojem je Ria Vojković bila najbolja u konkurenciji 16 igračica. Vojković je u finalnoj seriji imala 14 pogodaka za premijerni naslov, Nives je za srebro imala 10 pogodaka, treća Iva Matijević za broncu devet, a četvrta Carrolina Bajrić osam pogodaka.

U štafetnom izbijanju nastupilo je samo pet štafeta, a očekivano su dominirale boćarice »Čavle ŠB«. Sestre Bajrić stigle su do naslova prvakinja nakon što su u finalu s 38:37 pobijedile komišku štafetu Ria Vojković – Rozmarija Karuza koja je predstavljala Hrvatsku na nedavnom SP-u u Kini. Zanimljivo, ovo je sestrama Bajrić četvrti uzastopni naslov u štafeti, a Carrolina je osvojila jubilarni, deseti naslov prvakinje Hrvatske u seniorskoj konkurenciji.

Brončane medalje osvojile su još dvije grobničke štafete, Ira Nimčević i Nikol Marelja-Bošnjak te Dora Fućak i Dorotea Maršanić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.