Zlatna pirueta

Nicholas Vrdoljak korak do plasmana na EP

Hina



ZAGREB – Hrvatski klizač Nicholas Vrdoljak je nakon prvog dana Zlatne piruete i kratkog programa na 12. mjestu i na korak je do plasmana na Europsko prvenstvo koje se u siječnju održava u Slovačkoj. 


U vodstvu je Kazahstanac Denis Ten, aktualni brončani olimpijac i treći klizač svijeta koji je Ledenu dvoranu Doma sportova oduševio s programom klizanim na “Misa Tango” Luisa Bacalova za koji je skupio velikih 94,03 boda i na najboljem je putu da obrani prošlogodišnju pobjedu na Pirueti. Drugi je Rus Gordei Gorškov sa 76,50 bodova, a treći Amerikanac Adam Rippon (72,23).


Vrdoljak je u kratkom programu klizao na “Bring Me Home” i “Finale” iz “Les Miserablesa” (Claude-Michel Schoenberg), a skupio je 59,67 bodova i na korak je do plasmana na Europsko prvenstvo u siječnju u Slovačkoj.  Jučer je ispunio normu za kratki program, a sutra ga isto čeka u slobodnom.


“Presretan sam. Bio je užitak klizati za Hrvatsku. Sutra sve ovo želim ponoviti i izboriti EP”, rekao je jučer nakon kratkog programa Vrdoljak.


Danas, drugog dana Piruete, od 14 sati otvara kratki program klizačica, od 17,00 sati je na rasporedu finalni slobodni program sportskih parova, a od 19.30 na led će klizači. REZULTATI:


Klizači – nakon kratkog programa1. Denis Ten (Kaz) 94,032. Gordei Gorškov (Rus) 76,503. Adam Rippon (SAD) 72,234. Alexander Johnson (SAD) 71,955. Adian Pitkejev (Rus) 70,2112. NICHOLAS VRDOLAK (HRV) 59,67