Ivana Habazin

Nakon incidenta s Jamesom Ali Bashirom nisam ni pomišljala na borbu

Ivana Vaupotić

Luka Kukina i Ivana Habazin/Foto PIXSELL

Luka Kukina i Ivana Habazin/Foto PIXSELL

Bashir je odmah izgubio svijest i pao na pod, a ovaj mu je htio zadati još jedan udarac. Srećom, Luka ga je odmah odgurnuo. Kada sam vidjela krv, počela sam vrištati da odmah pozovu hitnu pomoć. Držala sam ga na rukama i govorila mu da mora ostati budan, a on je samo zaklopio oči i glasno izdanhuo. Tada sam pomislila da je mrtav, ali osvijestio se kada su ga polili vodom - kaže Ivana  



ZAGREB Epilog teškog incidenta na vaganju uoči odgođenog meča između Ivane Habazin i Claresse Shields dobio je još goru dimenziju, u obliku naknadno dijagnosticiranih ozljeda trenera hrvatske boksačice. Naime, pored vilice slomljene na tri mjesta, James Ali Bashir je nakon bestijalnog napada brata Claresse Shields u američkom gradu Flintu dobio i izljev krvi u mozak. Kako je Ivana Habazin istaknula na press konferenciji, koju je ovog utorka održala u pratnji Luke Kukine, svog menadžera i nutricionista, radi se o velikom propustu medicinskog osoblja.


– S trenerom sam u stalnom kontaktu. Četiri dana nakon incidenta su ga nazvali iz bolnice u koju je tada primljen i rekli su mu da im je promaknulo krvarenje u mozgu. Savjetovali su mu da se hitno javi u najbližu bolnicu. Moguće je da zbog toga opet odem u Ameriku jer trener mi je kao član obitelji i ne mogu sve to pratiti sa strane – rekla je Ivana Habazin.


Izgubio svijest


Prema njenim riječima, Bashira je za vrijeme vaganja verbalno napala sestra Claresse Shields, a nešto kasnije umiješao se i drugi član obitelji.




– Taj čovjek se zaletio i udario ga šakom iza uha. Bashir je odmah izgubio svijest i pao na pod, a ovaj mu je htio zadati još jedan udarac. Srećom, Luka ga je odmah odgurnuo. Kada sam vidjela krv, počela sam vrištati da odmah pozovu hitnu pomoć. Držala sam ga na rukama i govorila mu da mora ostati budan, a on je samo zaklopio oči i glasno izdanhuo. Tada sam pomislila da je mrtav, ali osvijestio se kada su ga polili vodom. To je bilo strašno! Bashir je tip čovjeka koji će uvijek reći da je dobro, ali bojim se za njega jer on ipak ima 68 godina – dodala je hrvatska boksačica.


Budući da je udaren u području malog mozga, Bashir je iste sekunde izgubio svijest i svom težinom je pao na tlo.


Frakture


– Zbog frakture kosti ispod nosa, zubi su mu otišli gore i morao je ići na hitnu operaciju. Kasnije je pušten na kućnu njegu, a zatim je stigao poziv o izljevu krvi u mozak. Bashir je sada opet hospitaliziran, ali zbog njegovih godina je teško reći u kakvom je stanju – objasnio je Kukina.


Neodržani meč između Ivane Habazin i Claresse Shields trebao je iznjedriti novu WBC i WBO svjetsku prvakinju u supervelter kategoriji.


– Svi su bili uvjereni da ću izgubiti, ali sigurna sam da bih ju nokautirala. Nikada nisam bila boljoj formi, a njena forma nije idealna. Međutim, nakon incidenta s Bashirom nisam ni pomišljala na borbu, iako su mi u jednom trenutku ponudili četiri puta više novca nego što je dogovoreno. Da sam pristala, sada bih bila milijunašica, ali ja to nisam htjela napraviti iz poštovanja prema čovjeku kojeg doživljavam kao dio obitelji – zaključila je Ivana Habazin.