Pobijedili i Nashville Predatorse

NHL: Pittsburgh osigurao doigravanje

Hina

Iako nije bio strijelac, briljirao je James Neal s četiri asistencije. Dva gola postigao je najefikasniji igrač lige Jevgenij Malkin



PITTSBURGH – Hokejaši Pittsburgh Penguinsa treća su momčad koja je i teoretski osigurala nastup u ovogodišnjem doigravanju NHL lige, a do tog su uspjeha stigli zahvaljujući 5-1 domaćoj pobjedi protiv Nashville Predatorsa.


Devet utakmica prije kraja ligaškog dijela sezone Pensi imaju 98 bodova, jedan manje od vodećeg sastava Istočne konferencije New York Rangersa.


Iako nije bio strijelac, briljirao je James Neal s četiri asistencije. Dva gola postigao je najefikasniji igrač lige Jevgenij Malkin (1:23, 42:03), a po jednoga su za domaće postigli Pascal Dupuis (4:06), Matt Cooke (21:58) i Chris Kunitz (27:35), dok je jedini pogodak za goste djelo povratnika u NHL nakon četiri godine provedene u ruskom KHL-u Aleksandra Radulova (32:01).




San Jose Sharksi u opasnosti su da prvi put nakon 2003. godine propuste doigravanje, pa im je svaki bod iznimno značajan, a zahvaljujući vrlo čvrstoj igri uspjeli su u svom HP Pavilionu svladati aktualne prvake Boston Bruinse sa 2-1. Joe Pavelski (3:57) i Daniel Winnik (42:17) bili su strijelci za Sharkse, dok je Zdeno Chara (55:45) uspio smanjiti na konačnih 2-1. Sharksi se i dalje nalaze na 10. mjestu Zapada sa 84 boda, dva manje od sedmih Phoenix Coyotesa, te jedan od osmih Dallas Starsa.


Starsi su izgubili prvo mjesto u skupini Pacific nakon domaćeg 1-2 poraza od lanjskih finalista Vancouver Canucksa. Gosti iz Vancouvera poveli su sa 2-0 golovima Masona Raymonda (4:46) i Kevina Biekse (44:18) prije no što je Vernon Fiddler (47:44) uspio smanjiti na konačnih 1-2.


Vodstvo u vrlo izjednačenoj skupini Pacific preuzeli su Los Angeles Kingsi svojom šestom uzastopnom pobjedom, ovoga puta su na svom ledu svladali vodeći sastav lige Saint Louis Blues sa 1-0 i to nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Fantastična su bila oba vratara, Jonathan Quick je zaustavio 35 pokušaja gostiju, a Brian Elliott čak 37 udaraca domaćih. No, kod izvođenja kaznenih udaraca Quick je obranio tri, a Elliott dva.


Trenutačno na Pacificu vode Kingsi sa 86 bodova, koliko imaju i drugi Coyotesi, treći su Starsi sa 85, a četvrti Sharksi sa 84. Sve momčadi moraju odigrati još osam utakmica do kraja sezone osim Coyotesa koji imaju još sedam utakmica na programu.


Na Istoku se za plasman u doigravanje svim silama trsi još jedna odlična momčad, Washington Capitalsi koji su u četvrtak na gostovanju kod Philadelphia Flyersa osvojili važan bod izgubivši sa 1-2 nakon izvođenja kaznenih udaraca. Capse je u vodstvo doveo njihov kapetan Aleksandar Ovečkin (0:26) na samom startu utakmice, a na konačnih 1-1 izjednačio je Claude Giroux (26:05). Washington osam utakmica prije kraja sezone drži osmo mjesto Istoka sa 81 bodom, jednim više od devetih Buffalo Sabresa. Philadelphia je sa 94 boda pri samome vrhu.(