Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
3. travnja 2020.
Mjere opreza

NBA, NHL, MLB i MLS ograničavaju pristup svlačionicama zbog koronavirusa

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. ožujak 2020. u 7:33 2020-03-10T07:33:23+01:00

Četiri sjevernoameričke profesionalne sportske lige priopćile su kako privremeno ograničavaju pristup svlačionicama igrača i »osnovnom osoblju« zbog globalne epidemije koronavirusa koji je utjecao i na sportske događaje u svijetu.

National Basketball Association (NBA), National Hockey League (NHL), Major League Baseball (MLB) i Major League Soccer (MLS) su se prije donošenja ove odluke savjetovali sa stručnjacima za zarazne bolesti i stručnjacima za javno zdravlje.

»S obzirom na probleme koji se mogu povezati s bliskim kontaktom prije i nakon utakmica, sve svlačionice i klupske prostorije do daljnjega će biti otvorene samo igračima i osnovnim zaposlenicima timova i momčadi«, rekli su.

»Pristup medijima održat će se na određenim mjestima izvan svlačionica. Te će privremene promjene biti na snazi ??počevši od sutrašnjih (utorak) utakmica,« stoji u objavi.

Nacionalna nogometna liga (NFL), čija je sezona završila Super Bowlom, nije uključena u izjavu.

Medijima je do sada bio dozvoljen ulazak u svlačionice klubova gdje sportaši često razgovaraju s novinarima.

Zabrinutost zbog nedavnog izbijanja koronavirusa utjecala je na svakodnevni život milijuna ljudi širom svijeta i poremetila velike međunarodne sportske događaje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.