¸Judaši uspješni na Mediteranskim

Mišković osvojila zlato, Marijanović broncu

Hina

Hrvatska judašica Marijana Mišković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, dok je Tomislav Marijanović koji je u kategoriji do 81 kilograma bio treći pobijedivši Francuza Jouberta.



MERSIN Hrvatska judašica Marijana Mišković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu nakon što je u finalnom susretu pobijedila Slovenku Ninu Milošević nakon 53 sekunde borbe wazari gušenjem.


Medalju i to brončanu osvojio je i naš drugi predstavnik na judo turniru, Tomislav Marijanović koji je u kategoriji do 81 kilograma bio treći pobijedivši Francuza Jouberta.


Mišković je na putu do trijumfa imala četiri borbe. U prvoj je bez većih problema pobijedila Libanonku Caren Shammas, potom je u četvrtfinalu slavila protiv Makedonke Katerine Nikoloske. U polufinalu ju je čekala Talijanka Edwige Gwend koju je već dobila u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu. U izjednačenoj borbi slavila je na kazne, da bi potom najbržom finalnom borbom na turniru deklasirala Slovenku.




»Presretna sam i oduševljena. Bilo je posve zasluženo i cijeli turnir sam odradila super,« kazala je 31-godišnja Splićanka.


U kategoriji do 81 kg Tomislav Marijanović osvojio je broncu pobijedivši Francuza Jouberta.


Marijanović je u prvom kolu bio slobodan, a potom je u četvrtfinalu izgubio od Talijana Massimilliana Carolla. Ipak, priliku za brončanu odličje dobio je kroz repesaž pobjedom protiv Egipćanina Mohameda Abdelaala na kazne. U susretu za broncu je pobijedio Francuza Jouberta.


»Zadovoljan sam osvojenom medaljom, jer je mi je ovo bio odličan kontrolni turnir za skorašnje svjetsko prvenstvo. Zbog napornih priprema nisam bio nasviježi i odmorniji,« kazao je 32-godišnji Splićani, petoplasirani s EP-a u Istanbulu 2011. godine.