PH na Zametu

Martin Sinković opet najbolji na ergometru, sekundu slabiji od svog rekorda

Denis Frančišković

Na Zametu se natjecalo rekordnih 506 veslača/D. FRANČIŠKOVIĆ

Na Zametu se natjecalo rekordnih 506 veslača/D. FRANČIŠKOVIĆ

Martin je dionicu od 2.000 metara, "prešao" za 5:46.6 minuta što je samo sekundu slabije od hrvatskog rekorda kojeg osobno drži (5:45.5). Braća su dominirala od početka do kraja središnje utrke seniora u jakoj konkurenciji sa Slovencima i ostatkom hrvatskih veslača, odvojila se i suvereno slavili.



RIJEKA Martin i Valent Sinković, zvijezde hrvatskog i svjetskog veslanja, opet su dominirali na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima što je na Zametu okupilo rekordnih 506 natjecatelja.


Iznova je slavio Martin, dionicu od 2.000 metara, “prešao” je za 5:46.6 minuta što je samo sekundu slabije od hrvatskog rekorda kojeg osobno drži (5:45.5). Braća su dominirala od početka do kraja središnje utrke seniora u jakoj konkurenciji sa Slovencima i ostatkom hrvatskih veslača, odvojila se i suvereno slavili.


Valentu je pripalo drugo mjesto (5:48.5), a Davidu Šainu iz osječkog Iktusa treće (5:58.9), četvrti je Tomislav Šain (Mladost, 6:03,3), a peti Bernard Samardžić (Croatia, 6:06.7).




Bio je to novi praznik veslanja na zametskom parketu, treći u nizu, ukupno peti riječki. Po običaju sve je dobro prihvatila i publika, ljubitelji veslanja došli su na svoje. Uostalom, braća Sinković krema su svjetskog veslanja i magnet za gledatelje koji su na djelu mogli vidjeti sve napore, eksplozivnost i draž ovog sporta.