SP u karateu

Marina Barac i Laura Fučik stigle do četvrtfinala

Marina Barac / Snimio Silvano JEŽINA

Marina Barac / Snimio Silvano JEŽINA

Marina Barac je natjecanje u kategoriji do 61 kilograma otvorila u drugom kolu pobjedom protiv Srpkinje Andrijane Vasović 3:1, potom je bila uspješnija od Kineskinje Yilin Ren 2:0, nakon čega je u četvrtfinalu poražena od Švicarke Nine Rađenović 2:3



RIJEKA Hrvatska karate reprezentacija završila je nastup na SP-u za kadete, juniore i mlađe seniore na Tenerifima, na kojem je najuspješnija bila Splićanka Petra Nuić osvojivši broncu u konkurenciji kadetkinja preko 54 kilograma.


Kada su predstavnici PGŽ-a u pitanju, najuspješnije su bile mlađa seniorka Marina Barac (Zamet, do 61 kg) i juniorka Laura Fučik (Delta, do 59 kg) koje su stigle do četvrtfinala.


Marina Barac je natjecanje u kategoriji do 61 kilograma otvorila u drugom kolu pobjedom protiv Srpkinje Andrijane Vasović 3:1, potom je bila uspješnija od Kineskinje Yilin Ren 2:0, nakon čega je u četvrtfinalu poražena od Švicarke Nine Rađenović 2:3.




Laura Fučik ostvarila je tri pobjede do četvrtfinala juniorki do 59 kilograma, redom je pobjeđivala Peruanku Camilu Lopez 4:1, Armenku Anitu Makyan 8:0 te Norvežanku Frid Hjerpaasen 1:0, nakon čega ju je u četvrtfinalu zaustavila Engleskinja Charlotte Hope 3:4.


Junior Luka Raičević (TAD, preko 76 kg) poražen je u drugom kolu od Irca Christophera McCartyja Creana (2:5), kadeta Leu Lazara (9. zmaj, do 57 kg) u drugom je kolu zaustavio Rabago Melchor Randy iz Andorre (0:4), od kadeta Antona Baždarića (Opatija, preko 70 kg) u drugom je kolu uspješniji bio Slovak Patrik Sebok (0:1), dok je kadetkinju Teu Ostojić (Kastav, do 47 kg) u trećem kolu pobijedila Talijanka Asia Agus (1:0).