US Open

Marin Čilić svladao Goffina, u polufinalu će igrati protiv Nishikorija

Hina

Marin Čilić/Foto Reuters

Marin Čilić/Foto Reuters



NEW YORK Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po peti će put u karijeri igrati u četvrtfinalu US Opena, nakon što je u nedjeljnom dvoboju osmine finala na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni svladao 10. igrača svijeta Belgijca Davida Goffina sa 7:6 (6), 6:2, 6:4, a za polufinale će se boriti protiv Japanca Keija Nishikorija. 


Drugi nositelj i peterostruki osvajač US Opena Švicarac Rogere Federer završio je nastup na ovom turniru nakon što ga je u osmini izbacio Australac John Millman. Australac, trenutačno 55. tenisač svijeta, slavio je nakon tri sata i 34 minute igre sa 3:6, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3). Millman, kojem je najbolji ranking u karijeri 49. mjesto na ATP ljestvici, nije do sada osvojio ni jedan naslov, a za ulazak u polufinale borit će se protiv srpskog tenisača Novaka Đokovića.


Čilić će se za svoje treće polufinale na US Openu boriti protiv Japanca Keija Nishikorija koji je u tri seta sa 6:3, 6:2, 7:5 svladao Nijemca Philippa Kohlschreibera. Bit će to 15. međusobni dvoboj Čilića i Nishikorija, repriza finala US Opena 2014. u kojem je naš tenisač slavio u tri uvjerljiva seta. Japanac ima prednost od 8-6, ali u mečevima na Grand Slam turnirima je 3-1 za našeg tenisača, od toga je 2-1 u New Yorku, a još jedan meč odigrali su u Wimbledonu 2016., kad je Nishikori morao predati dvoboj u drugom setu.




Novak Đoković je također lakoćom stigao do četvrtfinala svladavši Portugalca Joaoa Sousu sa 6:3, 6:4, 6:3. Đokovića u polufinalu čeka Australac John Millman.