Gimnastičar nastavlja studij

Marijo Možnik stipendist Aspire i HOO-a

Hina

Možniku je ovim ugovorom dodijeljena stipendija za specijalistički diplomski studij Sportskog menadženta u akademskoj godini 2014./2015.



ZAGREB  Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Visoka škola za sportski menadžment Aspira potpisali su u ponedjeljak stipendijski ugovor s gimnastičarom Marijom Možnikom, osvajačem bronce na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu.


Možniku je ovim ugovorom dodijeljena stipendija za specijalistički diplomski studij Sportskog menadženta u akademskoj godini 2014./2015.


S obzirom na iznimne sportske rezultate Marija Možnika i činjenicu da je već završio preddiplomski stručni studij Sportskog menadžmenta, Aspira i HOO su ga prepoznali kao idealnog kandidata za dodjelu stipendije za nastavak studija koji traje dvije godine.




Troškovi stipendije iznose 60 tisuća kuna, a kompenzirat će se kroz sporazum o suradnji između Aspire i HOO.


Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša osvrnuo se na značaj Visoke škole Aspira u obrazovanju vrhunskih sportaša te pohvalio Marija Možnika kao izvanredan primjer sportaša koji jednako uspješno razvija akademsku i sportsku karijeru.


»S obzirom na velike podvige Marija Možnika, ne samo sportske već i akademske, jer osim što je završio diplomski studij na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je zaposlen ako asistent upisao je i doktorski studij, on u potpunosti zaslužuje stipendiju koja mu se pruža« rekao je dekan Aspire Slobodan Dragičević.


Možnik se zahvalio HOO-u i Aspiri. »Uspio sam uskladiti svoje sportske obaveze s akademskom karijerom te polagati ispite u roku. Nadam se da će to biti motivacija i poticaj drugim vrhunskim sportašima da krenu istim putem« dodao je.


Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podsjetio je na vrhunske sportaše poput Šime Fantele, Tine Erceg, Ivice Kostelića i mnoge druge koji pored svoje aktivne sportske karijere uspješno grade i sportsku karijeru.