Mediteranske igre

Marić osvojio zlato u disku: Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri!

Hina

"Nakon Londona sam se posvetio radu na fakultetu, no očito je u mojim rukama ostalo nešto baruta. Vjerujem kako u ovom ritmu mogu do idućih OI u Rio de Janeiru," dodao je 29- godišnji Marić



MERSIN - Hrvatski atletičar Martin Marić osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska na Mediteranskim igrama u Mersinu s rezultatom 61.46 metara. 


Marić je osvojio sedmo zlato za Hrvatsku u Mersinu, te ukupno 18. medalju. Do pobjede je stigao u trećem od šest pokušaja ostvarivši isti rezultat kao i Turčin Ercument Olgundeniz, no Marin je imao bolji drugi rezultat. Treći je bio Crnogorac Danijel Furtula s rezultat 61.44.


“Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri. Možda je za mnoge bio neočekivan, no ja sam se nadao dobrom rezultatu. No, nisam očekivao zlato. Na OI u Londonu nisam imao sreće, no ovdje se sve vratilo,” kazao je Marić koji je na posljednjim MI u Pescari osvojio šesto mjesto, dok je u Almeriji 2005. bio deveti. Na OI u Londonu bio je 17.


Hrvatski sportaši do sada su osvojili 18 medalja na Mediteranskim igrama u Mersinu pri čemu sedam zlata, pet srebra i šest bronci. 




ZLATNE MEDALJE


Martin Marić – atletika (disk)


Tina Mihelić – jedrenje (laser radial)


Tonči Stipanović -jedrenje (laser standard)


Šime Fantela/Igor Marenić – jedrenje (470)


Sanja Jovanović – plivanje (50 metara leđno)


Marijana Mišković – judo (do 63 kg)


vaterpolisti


SREBRNA MEDALJA


Enia Ninčević/Romana Župan – jedrenje (470)


Josip Bepo Filipi – boks (do 91 kg)


Marijo Možnik – gimnastika (preča)


Robert Seligman – gimnastika (konj s hvataljkama)


Neven Žugaj – hrvanje (do 74 kg grčko-rimskim stilom)


BRONČANE MEDALJE


Giovanni Cernogoraz – streljaštvo (trap)


Tomislav Marijanović – judo (do 81 kg)


Dominik Etlinger – hrvanje (do 66 kg grčko-rimskim načinom)


Nenad Žugaj – hrvanje (do 84 kg grčko-rimskim načinom)


Marcela Milošević – veslanje (samac)


Bojan Đurković – streljaštvo (50 m puška ležeći)



Marić je prije tri dana stigao iz SAD-a gdje radi i trenira. Na sveučilištu Virginija u Charlottesvilleu trenira bacače i trenira kada stigne.


“Nakon Londona sam se posvetio radu na fakultetu, no očito je u mojim rukama ostalo nešto baruta. Vjerujem kako u ovom ritmu mogu do idućih OI u Rio de Janeiru,” dodao je 29- godišnji Marić.


Osvrnuo se i na preostale naše atletske predstavnike u Mersinu. “Svo troje mogu do odličja. Ana Šimić u skoku u vis ima odličnu sezonu, Marin Premeru je odlično pripremljen i u bacanju kugle bi mogao ostvariti dobar rezultat, a o Sandri Perković ne treba trošiti previše riječi,” kazao je na kraju.


Hrvatski sportaši do sada su osvojili 18 medalja na Mediteranskim igrama u Mersinu pri čemu sedam zlata, pet srebra i šest bronci.


Marić je do zlata stigao u trećem od šest pokušaja ostvarivši isti rezultat kao i Turčin Ercument Olgundeniz s kojim je podijelio prvo mjesto, dok je treći bio Crnogorac Danijel Furtula sa rezultat 61.44.


Marić je na posljednjim MI u Pescari osvojio šesto mjesto, dok je u Almeriji 2005. bio deveti.


Marić je nastupio kao prvi od četiri hrvatska predstavnika u atletici u Mersinu. Do konca Mi još će nastupiti Marin Premeru u bacanju kugle, Sandra Perković u bacanju diska, te Ana Šimić u skoku u vis.