SP u motociklizmu

Marc Marquez na Hondi slavio u klasi moto GP na VN Aragone

Hina

Marc Marquez/Foto REUTERS

Marc Marquez/Foto REUTERS



ALCANIZ Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) pobijedio je u najjačoj klasi moto GP na Velikoj nagradi Aragona u Španjolskoj pa je povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku.  Marc Marquez (25) je ove sezone slavio i u utrkama u SAD-a, Španjolske, Francuske, Nizozemske i Njemačke, a u Aragonu je slavio ispred Talijana Andreje Doviziosa (Ducati) i Andreje Iannonea (Suzuki). Nakon 13 utrka Marquez ima 7 bodova više od Doviziosa.


 Južnoafrički motociklist Brad Binder (KTM) pobijedio je u klasi moto 2.  Binder je u subotu po prvi puta u karijeri osvojio kvalifikacije, a ovo mu je druga pobjeda u SP-u. Iza njega su ostala dvojica Talijana – vodeći u ukupnom poretku Francesco Bagnaia (Kalex) i Lorenzo Baldassari (Kalex). Bagnaia vodi s 234 boda ispred Portugalca Miguela Oliveire (215), dok je Binder treći (144).


U najslabijoj klasi moto3 slavio je Španjolac Jorge Martin (Honda), kome je to peta pobjeda u karijeri, a povećao je svoje vodstvo u ukupnom poretku. Drugi je bio Talijan Marco Bezzecchi (KTM),a treći njegov sunarodnjak Eneo Bastianini (Honda).




Sljedeća utrka je 7. listopada za VN Tajlanda u Buriramu.