PH u streličarstvu

Luka Kaštelan kadetski prvak Hrvatske u zakrivljenom luku

Portal Novilist.hr

Članovi Rijeke

Članovi Rijeke



RIJEKA  Luka Kaštelan, član streličarskog kluba Rijeka, osvojio je naslov kadetskog prvaka Hrvatske u zakrivljenom luku. Kaštelan je u kvalifikacijama postavio osobni rekord s 587 krugova, što mu je bilo dovoljno za drugo mjesto. U finalu je s uvjerljivih 6:0 pobijedio Zagrepčanina Lea Sulika iz Zagreba, najboljeg iz kvalifikacija.


U konkurenciji kadetkinja Paula Močinić osvojila je srebrnu medalju. Nakon drugog mjesta u kvalifikacijama s 597 krugova, u polufinalu je pobijedila klupsku kolegicu Lauru Haramiju. U finalu bolja od članice Rijeke bila je najbolja iz kvalifikacija i reprezentativna kolegica Tihana Kovačić. U borbi za treće mjesto Laura Haramija je sa 6:4 izgubila od Ane Cerovski iz Zagreba. No, nije ostala bez odličja. Paula Močinić, Laura Haramija i Vega Valentina Vukić, peta u pojedinačnom dijelu, postale su ekipne prvakinje.


Lillian Stošić je s 508 krugova osvojila prvo mjesto među veterankama, Velibor Mitrović bio je peti (624 kruga), a Dorjan Močinić sedmi među seniorima (594).