Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Skupština

Luciano Sušanj novi-stari predsjednik Atletskog kluba "Kvarner"

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 8. travanj 2017. u 10:31 2017-04-08T10:31:43+02:00

Sušanj će iduće četiri godine obnašati funkciju predsjednika, Martin Abramović i Senka Frlić Kolovrat potpredsjednici kluba

Luciano Sušanj jednoglasnom je odlukom izabran za novog-starog predsjednika Atletskoga kluba »Kvarner« na izbornoj skupštini kojoj se u press centru stadiona na Kantridi odazvalo 26 od 40 skupštinara. Martin Abramović i Senka Frlić Kolovrat novi su potpredsjednici kluba, uz trojku s vrha kluba četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru obnašat će Janko Povše, Tamara Mihalović, Branislav Poznanović, Tibor Poganj, Goran Pekić, Karin Sluga, Verica Mance, Silvana Sorić, Petra Karanikić i Daniel Kalmar, u Nadzorni odbor »Kvarnera« izabrani su Aleksandra Pejčić, Domagoj Perković i Sanja Ljubičić, dok je za predsjednika Skupštine ponovno izabran Mladen Peršić.

– Hvala vam na ukazanom povjerenju, ja sam dijete kluba i uvijek ću pomagati, ali moja velika želja je da nađemo mlade snage koje će nas nasljediti i potpomagati klub – rekao je Luciano Sušanj, koji je kao najveći dobitak u svojem prošlom mandatu istaknuo financijsku stabilnost kluba.

– Upravo nam je to najvažniji zadatak. Potporu Grada imamo, sa Županijom postoji određeni problem budući da ona podupire vodene i zimske sportove, ali vjerujem da ćemo i to uspjeti riješiti.

Atletski klub »Kvarner« itekako može biti zadovoljan minulom godinom u kojoj je ostvaren najveći uspjeh u povijesti kluba. Sara Kolak je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila zlatno odličje u bacanju koplja i svojim uspjesima skrenula pažnju na »kraljicu sportova«.
– Činjenica je da je zavladao velik interes za atletiku, pogotovo za atletsku igraonicu i školu, za koje postoji i lista čekanja. Premašili smo više od 600 atletičara, što je i više nego lijepa brojka – rekla je direktorica Iva Florjančič.

»Kvarner« se osim uspjesima Sare Kolak, njezinim olimpijskim zlatom, hrvatskim rekordima i europskom broncom, ima čime pohvaliti. Ivan Vujević, Klara Barnjak, Luana Bobanović, Matej Vrban i Erik Sluga bili su dio hrvatskih reprezentacija, a na prvenstvima Hrvatske osvojeno je 60 odličja, od čega 22 zlata, 20 srebra i 18 bronci.

– Prije nekoliko godina čak je 36 naših atletičara otišlo iz kluba. I to mahom onih koji su ostvarivali dobre rezultate. Razlog je bio jednostavan, financijska dubioza u kojoj smo se našli. Tako da smo krenuli iz početka. Cilj nam je da opet budemo jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj, mislim da za nekoliko godina nije nemoguće da bude među tri najbolja u Hrvatskoj – zaključio je Luciano Sušanj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka