Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
19. siječnja 2020.
Atletski SP

Loše vrijeme pokvarilo utrku: Kenijka uzela "najsporije" zlato, naše maratonke odustale

Pobjednica Ruth Chepngetich/Foto REUTERS
Pobjednica Ruth Chepngetich/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2019. u 11:56 2019-09-28T11:56:00+02:00

Zbog visokih temperatura i vlage u zraku čak 28 maratonki moralo je odustati tijekom utrke, a među njima su bile i hrvatske maratonke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro. Treća predstavnica Nikolina Šustić Stanković nije niti startala zbog otrovanja.

Iznimno teški vremenski uvjeti vladaju ovih dana na Svjetskom prvenstvu u atletici čiji je domaćin Doha, a posljedice su se vidjele na ženskom maratonu.

Zbog visokih temperatura i vlage u zraku čak 28 maratonki moralo je odustati tijekom utrke, a među njima su bile i hrvatske maratonke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro. Treća predstavnica Nikolina Šustić Stanković nije niti startala zbog otrovanja radi kojega je noć provela u bolnici. 

Iako su organizatori upravo zbog vremenskih uvjeta odlučili utrku staviti u ponoć po lokalnom vremenu, ni to nije pomoglo iscrpljenim maratonkama da ostvare svoj najbolji rezutat. Zlatnu medalju je uzela Kenijka Ruth Chepngetich, ali njezino vrijeme od 2:32:43 je najsporije pobjedničko vrijeme u povijesti svjetskih prvenstava. Upravo to dovoljno govori o teškim uvjetima u ponoćnim satima – 32.7 stupnjeva i 73.3 posto vlage u zraku. Kenijka je iza sebe ostavila maratonku Bahreina Rose Chelimo (2:33:46) i Helaliu Johannes iz Namibije (2:34:15).

Među onima koje su morale odustati tijekom utrke bila je i Talijanka Giovanna Epis koja je zbog iscrpljenosti odvezena u invalidskim kolicima.

Epis

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.