NHL

Legendarni Jaromir Jagr sustigao Waynea Gretzkyja

Hina

Jagr, koji je u srijedu navršio 45 godina, postao je drugi igrač u povijesti NHL-a sa 1,900 bodova



Florida Panthers su sinoć sa 6-5 u produžetku pobijedili San Jose Sharkse na njihovom ledu, a Jaromir Jagr je stigao do svog 1,900. boda u NHL-u.


Pobjednički pogodak nakon minutu i pol produžetka postigao je Jonathan Huberdeau.


Jussi Jokinen je doveo Floridu u vodstvo u prvoj trećini, a nakon njega su Nick Bjugstad i Aleksander Barkov svaki zabili po dva gola za Pantherse (25-20-10), koji zaostaju tri boda za Toronto Maple Leafsima u utrci za drugu wild card koja vodi u doigravanje Stanley Cupa Istočne konferencije.


Sharksi (34-18-6) su gubili 5-3 manje od četiri minute prije kraja, ali je onda Joe Pavelski zabio dva gola i izjednačio čime je utakmica otišla u produžetak.Prva tri gola za Sharkse zabili su Brent Burns, Joel Ward i Marc Edouard Vlasic. Jagr, koji je u srijedu navršio 45 godina, postao je drugi igrač u povijesti NHL-a sa 1,900 bodova nakon legende Waynea Gretzkyja (2,857) kada je asistirao Barkovu za 5-3.Sharks (33-18-6, 74 bodova) imaju prednost od četiri boda ispred Anaheim Ducksa na prvom mjestu Pacifičke divizije.

U preostale tri utakmice koje su igrane u NHL-u sinoć Columbus Blue Jackets su sa 5-2 pobijedili Toronto Maple Leafse, St. Louis Blues su sa 2-0 slavili protiv Detroit Red Wingsa, a Calgary Flames su sa 3-1 nadigrali Philadelphia Flyerse.