Kup prvakinja u boćanju

Labin treći u Europi, boćarice Čavle Škole boćanja pete

Kristian Sirotich

Boćarice Labina osvojile su treće mjesto/R. BRMALJ

Boćarice Labina osvojile su treće mjesto/R. BRMALJ



ČAVLE Ekipa francuskog Saint Vulbasa novi je prvak Europe u boćanju, djevojke iz Labina, aktualne hrvatske prvakinje, osvojile su treće mjesto. Najkraći je to mogući rezime Kupa europskih prvakinja, elitnoga natjecanja što je jučer završeno u Boćarskom domu Hrastenica na Čavlima. Nakon što su u prvom kolu bile uspješnije od domaćih djevojaka, Čavle Škole boćanja, a potom u polufinalu nadmašile i Labin, Francuskinje su u finalu pobijedile talijanski Borgonese 10:8 i još jednom potvrdile da velika očekivanja nisu bila slučajna. Uz djevojke iz Labina treće mjesto, budući da se nije igrala utakmica za medalju, osvojile su i boćarice slovenskoga Krima. Boćarice Čavle Škole boćanja, sjajni organizatori ovog elitnog skupa ženskog boćanja, na kraju su zauzele peto mjesto.


Velika razlika


Labinjanke su nakon prvoga dijela polufinalnih igara imale prevelik zaostatak za Saint Vulbasom (1:9) pa je bilo sasvim jasno da će u jučerašnjem nastavku polufinalnoga dvoboja plasman u finale biti nemoguća misija. Uspjele su na svoj konto dodati još dva boda zahvaljujući pobjedi Nives Jelovice u pojedinačnom nad Coralie Rives (13:5).


– Na našu žalost, ostale smo bez finala. Osvojile smo samo tri punta, Francuskinje su se pokazale kao jača ekipa. Sam naš početak dvoboja išao je naopako, možda je razlog i umor od cjelodnevne vrućine, ali na kraju smo ipak sretne i zadovoljne jer smo treće u Europi. Cilj je bio polufinale i to smo ostvarile – rekla je Nives Jelovica, najtrofejnija hrvatska boćarica po završetku natjecanja, uz jedan mali dodatak. – Između nas i francuske ekipe velika je razlika i zbog toga što Francuskinje jake utakmice igraju gotovo svakog vikenda, imaju jako puno registriranih boćarica, jake sponzore, a sve to zajedno donosi kvalitetu u svim disciplinama. Djevojke koje su nekad bile u reprezentaciji i dan danas igraju na vrlo visokoj razini, a imaju i mlade djevojke koje ih prate, a i cijele timove iza sebe. Saint Vulbas je u Čavle došao s kondicijskim trenerom, psihologom, logistikom, što im omogućava da se razvijaju i napreduju – zaključila je Jelovica.





Štafetno izbijanje (2:0): C. Bajrić, V. Bajrić – Kolundžija, Popović 31/49 – 24/47.


Bližanje i izbijanje u krug (2:0): C. Bajrić – Popović 21:15.


Precizno izbijanje (2:2): Nimčević – Antoniak 11:13, Marelja Bošnjak – Kuzmić 10:9.


Brzinsko izbijanje (2:0): C. Bajrić – Kolundžija 26/38 – 23/38.


Parovi (2:2): C. Bajrić, Marelja Bošnjak – Antoniak, Radović 2:13, Nimčević, Maršanić – Kolundžija, Nestorović 8:3.


Pojedinačno (4:0): V. Bajrić – Popović 13:2, Cocaj – Kuzmić 12:6.


Konačni poredak: 1. Saint Vulbas, 2. Borgonese, 3. Labin i Krim, 5. Čavle Škola boćanja, 6. Altina, 7. Afad i Parsec.



Boćarice Čavle Škole boćanja osvojile su peto mjesto pobijedivši beogradsku Altinu 14:4. Čavjanke naprosto nisu imale sreće sa ždrijebom, igrati odmah na otvaranju natjecanja protiv Saint Vulbasa za mladu je ekipu automatski značilo da će jako teško obraniti prošle godine osvojeno treće mjesto. U razigravanju za peto mjesto domaće cure pobijedile su ruski Parsec 18:0.


Nesreća


– S obzirom na ždrijeb peto mjesto je maksimum što je naša ekipa mogla napraviti na ovom natjecanju – reći će Dean Klarić, trener Čavle Škole boćanja. – Svojom igrom i kvalitetom pokazale su da sigurno pripadaju među tri ekipe u Europi, ali kada naletiš na jednu ekipu kao što je Saint Vulbas niti domaći teren nije dovoljno velika prevaga da dođeš do pozitivnog rezultata. Uz sve to, niti faktor sreće nije bio na našoj strani, od prvih kuglica u peharu i kroz samu igru. Međutim, nema žala, to je sport, utakmice se igraju, netko mora pobijediti, netko izgubiti. Prvu smo izgubili, naredne dvije pobijedili i to je naš domet u ovome trenutku. Nećemo biti žalosni, uvijek ćemo težiti boljem, boljoj igri i boljem rezultatu, ali ovo je naš maksimum ove sezone. Nakon nesretnog remija u finalu državnoga prvenstva, nesretnog ždrijeba u finalu Kupa prvakinja, ovo peto mjesto apsolutno me zadovoljava kao trenera. Znam da će ove naše mlade cure još rasti, skupljati iskustvo i u iduće dvije godine domaćinstva ovog natjecanja biti puno konkurentnije najboljim europskim, a usudio bih se reći, i svjetskim ekipama.



Štafetno izbijanje (0:2): Jelovica, Vojković – Barthet, Fabry 39/51 – 49/53.


Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Vojković – Rives 26:30.


Precizno izbijanje (1:3): Grubiša – Marie 9:9, Jelovica – Traversa 9:12.


Brzinsko izbijanje (0:2): Lanča – Traversa 18/37 – 36/44.


Parovi (0:4): Ujčić, Klanjac – Barthet, Traversa 6:10, Grubiša, Tončinić (Benazić) – Richard, Ferriere 0:13.


Pojedinačno (2:2): Vojković – Marie 5:13, Jelovica – Roves 13:5.