Slavlje u Ludwigshafenu

Kuglačice Mlake osvojile Svjetski kup!

Zlatko Horvat

Foto Facebook Ludwigshafen 2019

Foto Facebook Ludwigshafen 2019



RIJEKA – Kuglačice Mlake pobjednice su Svjetskog kupa! Riječanke su dočekale veliki trenutak na europskoj sceni, u njemačkom Ludwigshafenu konačno su stale na vrh postolja u jednom europskom natjecanju.


Nakon što su lani ostvarile veliki uspjeh osvajanjem drugog mjesta u ovom natjecanju u Zaprešiću, prije toga dvaput su bile treće, 2015. i 2016. godine, uz drugo mjesto u Ligi prvakinja, Mlakarice su ovoga puta ostvarile snove.


Nakon što im je prošle godine izmakla pobjeda u Svjetskom kupu protiv Njemačke ekipe Victorie Bamberg, ove godine kuglačice Mlake izdominirale su na XXXI. po redu Svjetskom kupu te sa 6:2 i 3607:3513 u čunjevima skinule s trona Njemice.


Na visokom nivou




Nakon vrhunske igre u polufinalu, danas su sigurnom igrom krenule Marina Bašić Palković, Ana Jambrović i Valentina Gal protiv Aline Dollheimer, Corinne Kastner i Ioane Antal. Marina Bašić Palković protiv Dollheimer igrala je na nivo, no iako je izgubila poen 1:3 i sa 568:584 u čunjevima nije bilo razloga za paniku jer Ana Jambrović sa 2:2 i 612:603 protiv Kastenr upisala je poen, a isto tako odlična Valentina Gal koja je sve utakmice odigrala na visokom nivou danas je samo potvrdila svoje odlične rezultate pa je sa 3:1 i sa 615:568 pregazila Antal.


U drugom bloku Anita Mehesez, Mirna Bosak i Milana Pavlic protiv Stefene Bach, Beate Wlodrczyk i Ines Maričić imale su već dva poena prednosti te je na njima samo bilo da potvrde svoju dominaciju, a to su i napravile.


Anita Mehesz protiv Bach sa 3:1 i 620:578 u čunjevima lagano je upisala poen na stranu Mlake, a isto tako i vrhunska Mirna Bosak koja je također sve odigrala na visokom nivou sa 3:1 i 620:585 samo je potvrdila da je ove godine Mlaka na tronu. Jedina koja nije uspjela upisati poen je Milana Pavlic koja iako je 2 seta dobila, nije uspjela srušiti više čunjeva od Maričić pa je sa 595:572 Maričič uzela utješni poen na stranu Victorie Bamberg.



Na kraju je Mlaka zlatna, Victoria Bamberg srebna, a broncu su osvojile kuglačice KK Slovan Rosice iz Češke.


U muškoj konkurenciji slavio SKV Rot-Weiss Zerbst 1999


Pobjednik Svjetskog kupa u muškoj konkurenciji je ekipa SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 iz Njemačke, koji su sa 6:2 i 3677:3653 svladali ekipu KK Neumarkt-Imperial Life iz Italije, a bronca je pripala ekipi Szegedi Te iz Mađarske.


U kvalifikacijama Riječanke su bile druge sa 3.379 oborenih čunjeva. Bolji je bila jedino Victoria 1947, ekipa iz Bamberga srušila je 3.613 čunjeva, što je bio novi rekord kuglane. Samo dva čunja manje od Riječanki srušile su Mađarice iz Zalaegerszega, dok je češki Slovan iz Rosica srušio je – tri čunja manje od Riječanki.


Ispod crte ostale su Rumunjke koje s 3.326 srušenih čunjeva nisu bile prijetnja, ali bilo je važno izbjeći Njemice prije finala… Zato kugle baš nisu slušale, nervoza je učinila svoje. No, u polufinalu Riječanke su pustile ruku, pobijedile su Zalaegerszeg sa 7:1 uz – rekord kuglane. Ekipa Mlake oborila je čak 3.653 čunja i izborile dvoboj s Victorijom, koja je s 8:0 nadmašila Čehinje.