ZOI - veleslalom

Kostelić slab i nakon druge vožnje: Ne znam što mi se događa

Hina



SOČI Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji je danas u prvoj vožnji veleslaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju imao 30. vrijeme, a i u drugoj je imao slabo vrijeme, izjavio je kako ne zna u čemu griješi ove sezone. 


“Imao sam samo jednu grešku prije prvog međuvremena. Kad bih znao što je problem, bilo bi mi lakše”, izjavio je nezadovoljni Ivica Kostelić za HRT.


Na pitanje ima li dojam da je spor, Kostelić je odgovorio: “Nemam nikakav dojam, ali kada dođem na cilj vidim da imam sporo vrijeme i to je tako cijele sezone. Ne znam što mi se događa”, kazao je Ivica Kostelić koji je u Sočiju osvojio srebrnu medalju u superkombinaciji koja je bila njegova četvrta srebrna medalja na zimskim olimpijskim igrama.




Amerikanac Ted Ligety vodi nakon prve vožnje veleslaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Ivica Kostelić je 30., Sebastian Brigljević 38. dok Filip Zupčić nije završio prvu vožnju.


Ligeti je s vremenom 1:21,08 za 0,93 sekunde bio brži od drugoplasiranog Čeha Ondreja Banka i 1,27 sekundi brži od trećeplasiranog Talijana Davida Simoncellia.


Ivica Kostelić startat će prvi u drugoj veleslalomskoj vožnji jer je bio 30. sa 2.79 sekundi zaostatka, dok je Brigljević za 4.74 sekunde bio sporiji od Ligetya.


Na Zimskim olimpijskim igrama u veleslalomu Kostelić je u Salt Lake Cityju 2002. zauzeo deveto mjesto, a u Vancouveru 2010. sedmo


Druga je vožnja na rasporedu u 11.30 sati.