CRO Race

Kazahstancu Jevgeniju Gidiču skraćena etapa i vodstvo u ukupnom poretku

Zlatko Horvat

Peloton CRO Racea ispod Biokova/Foto PIXSELL

Peloton CRO Racea ispod Biokova/Foto PIXSELL

Zbog jake bure etapa je prekinuta već nakon 18. kilometra. Ponovni start uslijedio je na 113. kilometru u Brelima. Jevgenij Gidič slavio je u sprintu ispred Slovenca Bolea i Australca Edmondsona

MAKARSKA Kazahstanac Jevgenij Gidič, član momčadi Astana, pobjednik je treće etape biciklističke utrke CRO Race koja je startala u Okrugu, a završila u Makarskoj, no zbog lošeg vremena skraćena je sa 165 na 66 kilometara. Član Astane je pobijedio u završnom sprintu s rezultatom 1:32:21 ispred Slovenca Grege Bolea (TBM Bahrain Merida) i Australca Alexandera Edmondsona (MTS Mitchelton Scott), koji su ciljem prošli u vremenu pobjednika. Gidič je etapnim slavljem preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu sa šest sekundi ispred drugog Edmondsona.Plavu majicu za najboljeg sprintera preuzeo je Edmondson, novi vodeći u poretku za najboljeg mladog vozača je Nijemac Georg Zimmermann (CCC), dok je Austrijanac Markus Wildauer (Tirol-KTM) zadržao zelenu majicu za najboljeg penjača. Nažalost, na startu treće etape nije bilo Slovenca Mateja Moohoriča (Bahrain-Merida) koji je morao odustati zbog ozljeda zadobivenih u padu po završetku druge etape u Zadru.

Ubrzo nakon starta u Okrugu etapa je prekinuta zbog jakoga vjetra. Vozači su momčadskim automobilima i autobusima prebačeni do Baške Vode gdje je utrka nastavljena te su vozači odradili posljednjih 47 kilometara.


Već i prije neutralizacije iz pelotona se izdvojilo šest vozača koji su stvorili nešto više od dvije minute prednosti. Među bjeguncima je ponovo bio vodeći dvojac u poretku za najboljeg penjača, Austrijanac Markus Wildauer Tirol KTM) i Australac Benjamin Hill (Ljubljana Gusto Santic). Nakon ponovnog starta vodeća šestorka uspjela je zadržati 1:30 minuta prednosti do prvog prolaska ciljnom linijom na makarskoj Rivi, no već do Podgore ta je prednost pala ispod minute, da bi već u prvim kilometrima uspona na Biokovo iz vodeće šestorke otpao Wildauer, a ubrzo potom i Hill. U posljednjih desetak kilometara, na spustu prema Makarskoj, vodeća skupina vozača narasla je s njih sedam na gotovo 30, a najbrži u završnom sprintu bio je Gidič. Danas je na rasporedu četvrta etapa, 159 km dugačka dionica od Starigrada do Crikvenice.