Lakoća pobjede

Karate: Zlato za Kvesića u Dubaiju

Hina

Foto Zagrebački karate savez

Foto Zagrebački karate savez



Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić pobjednik je natjecanja Svjetske karate lige u Dubaiju u kategoriji do 84 kilograma.


Lakoćom je ostvario prve dvije pobjede nad predstavnikom Hong Konga Hong Yip Yickom 8-1 i Nove Kaledonije Kevynom Pognonom 7-0. U nastavku na putu do finala Kvesić je nadvisio Azerbajdžanca Aykhana Mamayeva 4-2, Poljaka Kamila Wardu 6-0 i Japanca Ryutara Aragu. Borba je završila 1-1, ali pošto je Ivan osvojio prvi bod plasirao se u polufinale u kojem je bio bolji od Bjelorusa Antona Isakua 6-3, a u finalu je ostvario i završnu pobjedu trijumfom nad Rusom Ilijom Granovesovom 4-3.


Hrvatska vrsta u Dubaiju osvojila je još dvije bronce. U borbama u teškoj kategoriji (+84 kg) uspjelo je to Andjelu Kvesiću. Do polufinala u kojem ga je zaustavio Gruzijac Gogita Arkania 1-0, Andjelo je redom svladao Kennya Gillema iz Nove Kaledonije s 5-0, Omanca Saqura Al Ghatrija 1-0, Adileta Shadykanova 2-0 i Rusa Maksima Sachkova 3-1. U završnoj borbi repasaža u dvoboju za broncu Kvesić je pobijedio i Talijana Marina Simonea 2-0.Hrvatska ženska reprezentacija u katama (Vlatka Kiuk, Nika Jukić, Mihaela Petrović) izgubila je od kasnijih finalistica Talijanki (Battaglia, Bottaro, Pezzetti) s 5-0, ali je u repesažu stigla do bronce pobjedom nad selekcijom Rusije (Kuznjecova, Tulianova, Zozova) s 3-2.

Od ostalih naših nadomak medalji ostali su Zvonimir Živković (-84) i Ana Lenard (-61 kg), koji su zaustavljeni u pretposljednjoj borbi repasaža za broncu. Enes Garibović (-75 kg) natjecanje je završio u četvrtfinalu.




Luka Kondić (-60 kg) i Stjepan Štimac (-67 kg) stigli su do osmine finala, a startnu pobjedu izborili su Tomislav Stolar i Mihaela Petrović (kate), te Mihaela Mrazović u teškoj kategoriji (+68 kg) i Marko Rukavina (-67 kg) u borbama.


Nastupili su još Nika Jukić, Ivan Ermenc, Monika Berulec, Alessandra Hasani, Lucija Čatlak, Laura Rehak, Ana-Marija Bujas Čelan, Boran Berak, Ivan Martinac, Karlo Raguž i Ante Mrvičić.


Na natjecanju Svjetske Premier lige u UAE nastupilo je 892 seniora iz 77 zemalja.