NFL liga

Kanzas i Tennesse, te San Francisco i Green Bay u utrci za 54. Super Bowl

Marinko Krmpotić

Patrick Mahomes i Travis Kelce (Kansas City Chiefs)/Foto REUTERS

Patrick Mahomes i Travis Kelce (Kansas City Chiefs)/Foto REUTERS



RIJEKA U završnim utakmicama konferencijskih finala NFL-a večeras će susresti Kansas City Chiefs i Tennessee Titans u AFC konferenciji (21.05) te San Francisco 49ers i Green Bay Packers u NFC konferenciji (00.40). Pobjednici iz ovih susreta će za osvajanje 54. Super Bowla igrati 2. veljače Hard Rock stadionu u Miamiju.


Do prilike za ulazak u možda i najznačajnije svjetsko sportsko natjecanje ove su četiri momčadi došle nakon uglavnom dramatičnih i krajnje neizvjesnih utakmica nakon kojih su Tennessee Titansi ostali senzacija doigravanja stotog izdanja NFL-a! Naime, nakon što su u kvalifikacijskoj utakmici napravili veliko iznenađenje i izbacili iz natjecanja New England Patriotse, najuspješnjiju NFL ekipu u posljednjih 20 godina, Titansi su i u polufinalu AFC konferencije priredili senzaciju, nadigravši na gostovanju u Baltimoru domaće Ravense (28:12), najusjpješniju momčad regularne sezone. Protivnici će im biti Kansas City Chiefsi, koji su bili bolji od Houston Texansa (51:31) u jednoj od najluđih utakmica u povijesti lige. Naime, nakon samo dvadeset minuta igre favoriziranu domaćini gubili su, ponajprije zbog brojnih vlastitih grešaka – 0:24. Izgledalo je da se sprema nova senzacija. No, koliko su Kanzašani dobri vidjelo se u posljednjih osam minuta prvog puluvremena kad su, uz izvrsnu igru razgiravača Patricka Mahomesa i »tight enda« Travisa Kelcea postigli četiri »touchdowna« te potpuno preokrenuli rezultat i poveli 28:24, da bi u drugom dijelu došli do visokih 51:31, potvrdivši kako opravdano mnogi u njima vide nove NFL prvake.


U NFC diviziji ulaz u finale osigurali su San Francisco 49ers, koji su protiv Minnessota Vikinga opravdali naziv favorita (27:10) i osigurali finale u kojem će igrati protiv Green Bay Packersa, boljih od Seattle Seahawksa (28:23).




Favoriti za finale su ekipe iz Kanzasa i San Francisca, ali budući da u NFL-u prognoze znače jako malo, bolje je odustati od klađenja i uživati u vrhunskim sportskim sadržajima koje će obje utakmice zasigurno pružiti.