Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. veljače 2020.
Riječki dizač utega

KORINO PRIJIĆ: U glavi mi je samo onaj zadnji cilj, otići na Olimpijske igre

Korino Prijić/R. BRMALJ
Korino Prijić/R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 7. srpanj 2019. u 9:38 2019-07-07T09:38:53+02:00

I sve što moji vršnjaci i prijatelji proživljavaju sada ja ću imati vremena nadoknaditi kasnije. Naravno da imam prijatelje s kojima se družim, ali nisu to klasični izlasci. Više nekako preferiram druženja u kućnoj atmosferi - reći će Korino

RIJEKA Prije nešto više od tri godine na stranicama Viktorije, sportskog priloga Novog lista namijenjenog mladim sportašima, riječkoj sportskoj javnosti prvi je put predstavljen Korino Prijić, tada mlađi kadet »Kvarnera«, nadolazeći mladi hrvatski as u dizanju utega. S nenavršenih 14 godina Korino je dječački zanesen pričao o svojim dizačkim počecima i velikim planovima, o ljubavi prema ovom napornom sportu, baš onim žarom kojim to čini i danas. Nedavna medalja s Kupa Europske unije i pet novih državnih rekorda, što u kadetskoj, što u juniorskoj konkurenciji, najbolji su pokazatelj da se Korino niti najmanje nije promijenio.

- Što se promijenilo? Pa, onda je bilo puno snova što su se sada na neki način počeli ostvarivati - započet će 17-godišnji uskoro maturant Salezijanske gimnazije, koji je prvi put u dizačku dvoranu ušao 1. siječnja 2013. godine, nakon što je prilično uspješno osam godina marljivo trenirao karate. - Nikada nisam požalio što sam ostavio karate i počeo trenirati dizanje utega. Karate je sport u kojem se možeš ispucati, u dizanju utega treniraš i tijelo i glavu. Treba strašno puno koncentracije da bi se nešto savršeno napravilo. Pazite, na natjecanju imam točno dvije minute između svakog nastupa i u te dvije minute moram se toliko koncentrirati da na podiju svaki moj pokret bude savršen, jer ako nije savršen utek neće ostati gore, past će, ozlijedit će me. Naravno, prednost je kada imaš tu snagu za podići određenu težinu koju si naumio, ali ako u glavi nisi spreman za takvo što bolje je da niti ne pokušavaš - nastavit će elokventni mladić, rezultati kojega će najbolje ukazati koliko je napredovao u ove nešto više od tri godine. Dakle, tada je dizao 56 kilograma u trzaju i 74 u izbačaju, danas je na 104 kilograma u trzaju i 134 u izbačaju. Budući da se natječe u kategoriji do 67 kilograma, to znači da je u stanju u izbačaju podići svoju dvostruku težinu. Sa 17 godina. Nevjerojatno.

Ovaj pomalo atipični tinejdžer, koji tijekom školske godine obavezno trenira jednom, a tijekom praznika dva puta dnevno. Ono malo slobodnog vremena provodi - odmarajući.

- Je, uglavnom odmaram jer znam da će mi trebati odmor zbog onoga što slijedi. Izlasci? Ne izlazim, odnosno izlazim rijetko. Mislim, nije da me ne zanimaju izlasci i djevojke, ali sam si trenutačno posložio život tako da su mi to sporedne stvari u životu. U glavi je samo onaj zadnji cilj, a to je otići na Olimpijske igre u dizanju utega. I sve što moji vršnjaci i prijatelji proživljavaju sada ja ću imati vremena nadoknaditi kasnije. Naravno da imam prijatelje s kojima se družim, ali nisu to klasični izlasci. Više nekako preferiram druženja u kućnoj atmosferi - reći će Korino.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.