Ina Delta Rally 2014.

Juraj Šebalj pobijedio na ‘Delti’

Hina

Šebalju je to bila treća uzastopna pobjeda na 'Delti' te rekordna šesta. Do sada je dijelio rekord sa Slovencem Branislavom Kuzmičem sa po pet pobjeda



Šebalju je to bila treća uzastopna pobjeda na ‘Delti’ te rekordna šesta. Do sada je dijelio rekord sa Slovencem Branislavom Kuzmičem sa po pet pobjeda.


Šebalj je vodstvo na najstarijem i najpopularnijem automobilističkom natjecanju u Hrvatskoj preuzeo u petak nakon prvog brzinskog ispita na Bundeku i prednost više nije ispuštao do samog kraja. Šebalj je ukupno bio najbrži na šest od sedam brzinskih ispita pobijedivši sa 3:44 minute prednosti ispred drugoplasirane posade Nikola Dobrila/ Zoran Raštegorac u Renault Cliu. Treć mjesto pripalo je Nenadu Lončariću sa suvozačem Tomislavom Pazmanom u automobilu Subaru Impreza STI sa 3:45 zaostatka. Rally je završilo 22 posada od 34 koliko ih je nastupilo na 40. jubilarnom izdanju ‘Delte’.


Ukupna dužina rallyja je bila 275 kilometra, a na programu je bilo sedam brzinskih ispita. U petak je na rasporedu bio prvi brzinski ispit na ZG velesajmu, dok su u subotu bili preostali brzinci (Šestine 1 i 2, Sveti Matej 1 i 2, Sljeme 1 i 2).




INA Delta rally jedna je od najznačajnijih međunarodnih sportskih priredbi u Republici Hrvatskoj i ima izuzetno bogatu sportsku povijest. Prvo natjecanje održano u rujnu 1974. bodovano je za (tada regionalno) Prvenstvo Hrvatske. Start je bio u Delnicama, a staza duga 283 kilometara vodila je cestama Gorskog Kotara i Like do cilja u Rijeci, a pobjednik je bio Tomislav Markt.