Mediteranske igre

Josip Bepo Filipi ušao u finale nakon pobjede nad Crnogorcem Nikolom Milačićem

Hina

"Sretan sam zbog ulaska u finale i osigurane srebrne medalje. Meč je bio težak jer je Milačić visok, jak i nezgodan borac. Bilo je puno klinča, jer me dosta držao," kazao je 21-godišnji Filipi



MERSIN - Hrvatski boksač Josip Bepo Filipi izborio je plasman u finale kategorije do 91 kilograma na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što je u polufinalnoj borbi pobijedio Crnogorca Nikolu Milačića 2:1.


Filip je dobio prvu (30:27) i treću rundu (30:28), dok je druga pripala Milačiću (28:29).


“Sretan sam zbog ulaska u finale i osigurane srebrne medalje. Meč je bio težak jer je Milačić visok, jak i nezgodan borac. Bilo je puno klinča, jer me dosta držao,” kazao je 21-godišnji Filipi koji je rođen u Beču, a nastupa za zadarski klub Zlatna rukavica.




Filipi je uoči puta u Mersin hrabro najavio kako na MI dolazi po medalju, a svoje je obećanje ispunio.


“Očekivao sam medalju. Dobro sam se pripremio i stigao do finala. Sada se trebam dobro odmoriti,” dodao je.


Nakon što se plasirao u polufinale i tako osigurao najmanje broncu Bepov mobitel se užario od silnih poziva i čestitiki.


“Zvali su sa svih strana, među prvima se javio tata koji je na platformi na Sjevernom moru,” dodao je sa smiješkom. Ulaskom u finale slavlje će biti još i veće.


Otkrio je kako je zadovoljan smještajem u Mediteranskom selu, uvjetima u dvorani u Tarsusu, kraj Mersina, no muči ga hrana.


“Hrana nije baš nešto, pa sam pao na kilaži,” otkrio je.


Hrvatski izbornik Marijo Šivolija Jelica silno se uzrujavao tijekom meča. Stalno dovikujući Filipiju da izađe iz klinča.


“No to nije nimalo lako kada te protivnik drži. Milačić je trebao dobiti javnu opomenu,” kazao je Šivolija dodavši: “Pobjeda je apsolutno zaslužena. Filip je bio bolji.”


Mladog hrvatskog boksača u finalu očekuje Talijan Fabio Turchi koji je u polufinalu pobijedio Grka Fotiosa Arapogloua prekidom u prvoj rundui. Grk je sredinom prve runde morao predati meč zbog ozljede ramena.


“Turchi je nezgodan boksač. Statičan je, ali ima iznimno jak udarac. Filip će morati biti oprezan i trebat će ga držati na distanci,” zaključio je Marijo Šivolija Jelica.


Finalna borba na rasporedu je u srijedu, 26. lipnja.