POI

Još 11 odličja za Hrvate u Genovi

Hina

U boćanju kategorije BC2 Luka Wagner osvojio je srebrnu medalju / Foto HPO

U boćanju kategorije BC2 Luka Wagner osvojio je srebrnu medalju / Foto HPO

Atletičar Dominik Počekal osvojio je svoje drugo zlato u kugli s daljinom od 8.56 metara, Matej Kačmarćik je slavio u disku s 31,44 metra, a Petra Štruklec u kugli s daljinom od 4,91 metra. Tri zlata atletičara upotpunio je Erik Fabijan Kaurin srebrom u kugli (10,27)



GENOVA Posljednjeg dana natjecanja na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom u talijanskoj Genovi hrvatski sportaši osvojili su još tri zlata, četiri srebra i četiri bronce.


Atletičar Dominik Počekal osvojio je svoje drugo zlato u kugli s daljinom od 8.56 metara, Matej Kačmarćik je slavio u disku s 31,44 metra, a Petra Štruklec u kugli s daljinom od 4,91 metra. Tri zlata atletičara upotpunio je Erik Fabijan Kaurin srebrom u kugli (10,27).


U plivanju je Ana Majsec u disciplini 400 m slobodno s vremenom od 6:32.77 minuta osvojila srebrnu medalju, dok su s osobnim rekordima brončane bile Paula Novina u disciplini 400 metara slobodno i Martina Crkvenac na 100 delfin.




U boćanju kategorije BC2 Luka Wagner osvojio je srebrnu, a brončanu Ivan Svibovec, dok je u BC4 kategoriji Katarina Strunjak bila brončana.


U stolnom tenisu hrvatski mix Marija Martinović i Nino Baša bili su srebrni, dok je u ekipnoj konkurenciji Baša s Talijanom Matejom Morsijem osvojio broncu.


Hrvatski mladi sportaši s invaliditetom vraćaju se tako iz Genove s pet zlata te po šest srebrnih i brončanih medalja.