Atletika

Ivana Lončarek u polufinalu Europskog dvoranskog prvenstva

Hina

Foto Slavko Midzor/PIXSELL

Foto Slavko Midzor/PIXSELL

rvatska atletičarka Ivana Lončarek plasirala se u polufinale discipline 60 metara s preponama na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, ona je s vremenom 8.12 sekundi zauzela četvrto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini i izborila prolazak u sljedeći krug natjecanja po vremen



BEOGRAD Hrvatska atletičarka Ivana Lončarek plasirala se u polufinale discipline 60 metara s preponama na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, ona je s vremenom 8.12 sekundi zauzela četvrto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini i izborila prolazak u sljedeći krug natjecanja po vremenu.


Izravni plasman u polufinale iz njezine skupine izborile su Bjeloruskinja Alina Talaj (7.94), Ukrajinka Hana Ploticina (8.00) i Grkinja Elisavet Pesiridou (8.08). No, uz tri najbrže iz svake od četiri skupine u polufinale su prošle i četiri najbolje po vremenu među kojima je bila i naša predstavnica.


Lončarek je bila najbolja od svih trkačica koje nisu izborile prolazak u polufinale po plasmanu, a ukupno je imala 10. vrijeme kvalifikacija.




Najbrža je bila Njemica Pamela Dutkiewicz (7.86) ispred Nizozemke Nadine Visser (7.92) i Talaj (7.94).


Polufinalne utrke na 60m s preponama na programu su već u 16.30 sati, dok će najboljih trčati u finalu od 19.55 sati.


Ranije u petak u kvalifikacijama na 400 metara nastupio je Mateo Ružić koji nije izborio plasman u polufinale. On je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo treće mjesto s četiri stotinke zaostatka za drugim Ircem Brianom Greganom koji se po plasmanu probio u sljedeći krug natjecanja. Ružić je u kvalifikacijama trčao 47.66 sekundi što je za 92 stotinke sporije od njegova najboljeg rezultata ove sezone. Prvo mjesto u Ružićevoj skupini osvojio je Čeh Pavel Maslak sa 47.57.


Osim Lončarek, u poslijepodnevnom će dijelu programa od 17 sati Ivan Horvat nastupiti u finalu skoka s motkom, a od 17.30 sati će Ana Šimić imati kvalifikacije u skoku u vis.