Svjetski skijaški kup

Istok Rodeš sedmi, Matej Vidović 18., prva pobjeda Danijela Yulea

Hina

Daniel Yule/Foto REUTERS

Daniel Yule/Foto REUTERS



MADONNA DI CAMPIGLIO Trećim vremenom druge vožnje hrvatski skijaš Istok Rodeš skočio je sa 27. mjesta u prvoj na sedmo u ukupnom redoslijedu slaloma za Svjetski kup voženog u subotu u talijnskoj Madonni di Campiglio, gdje je Matej Vidović osvajanjem 18. mjesta također ostvario rezultat karijere, dok je iskoristivši greške Hirschera i Kristoffersena prvu pobjedu u karijeri ostvario Švicarac Daniel Yule.


Nevjerojatan je bio rasplet druge vožnje u Madonni di Campiglio, nakon što se u prvoj vožnji i sa startnim brojevima iznad 60 ulazilo među desetoricu najboljih. No, zahtjevnija postava na drugoj stazi, za mnoge je bila kobna, a gotovo nestvarnim čine se pogreške koje su napravili Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen, dvojica najbržih iz prve vožnje. Norvežanin je nagazio već druga, a Austrijanac peta vrata.


To je najbolje iskoristio 25-godišnji Švicarac Daniel Yule i s drugim vremenom druge vožnje stigao do prve pobjede u karijeri. Rezultat karijere ostvario je i 23-godišnji Austrijanac Marco Schwarz koji je za Yuleom zaostao 34 stotinke i osvojio drugo mjesto, dok je treći bio njegov sunarodnjak Michael Matt sa 50 stotinki zaostatka.




Britanac Dave Ryding bio je najbrži u drugoj vožnji, što mu je donijelo skok sa 27. na četvrto mjesto, dok je Varaždinac Istok Rodeš na kraju osvojio sedmo mjesto, a za petoplasiranim Talijanom Gulianom Razzolijem zaostao je svega dvije stotinke. Rodeš je u prvoj vožnji imao startni broj 66, a Razzoli 69. Naš skijaš je za pobjednikom zaostao 1.10 sekundi.


Matej Vidović je sa 16. vremenom druge vožnje na kraju osvojio 18. mjesto, što je za 25-godišnjeg Zagrepčanina najbolji rezultat u Svjetskom kupu, a za pobjednikom Yuleom zaostao je 2.08 sekundi.


Marcel Hirscher je ostao bez bodova, ali je i dalje vodeći slalomaš svijeta sa 200 bodova. Daniel Yule je drugi sa 185. Istok Rodeš je sa 36 bodova na diobi 20. mjesta, a Matej Vidović je sa 33 boda 22. slalomaš u Svjetskom kupu. Hirscher je vodeći i u ukupnom redoslijedu sa 620 bodova, a slijedi ga Henrik Kristoffersen sa 352. Rodeš je na 66. mjestu sa 36 bodova, Vidović je 68. (33), a Filip Zubčić 69. (31).


Sljedeća utrka Svjetskog kupa bit će spust u Bormiju, koji je na rasporedu u petak, 28. prosinca.