Pomoć u sportu

HOO potpisao sporazum o suradnji s Korejcima, u središtu pozornosti je taekwondo

Hina

Zlatko Mateša/Foto D. KOVAČEVIĆ

Zlatko Mateša/Foto D. KOVAČEVIĆ

Četverogodišnji Sporazum o suradnji, koji je iz Seula odaslan s potpisom čelnika Korejskog olimpijskog odbora Leeja Kee-Heunga, u petak je potpisom potvrdio i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša



ZAGREB Unatoč višemjesečnoj otežanoj komunikaciji uslijed svjetske pandemije Covid-19, sportski prijatelji pronalaze puteve i načine za uspostavu ili nastavak suradnje.


U Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigao je na potpis Sporazum o sportskoj suradnji s Južnokorejskim olimpijskim odborom, dogovoren prošle godine tijekom gostovanja južnokorejskog izaslanstva Hrvatskoj.


Četverogodišnji Sporazum o suradnji, koji je iz Seula odaslan s potpisom čelnika Korejskog olimpijskog odbora Leeja Kee-Heunga, u petak je potpisom potvrdio i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
Suradnja podrazumijeva međusobnu stručnu i savjetničku pomoć u širokom spektru sportova, ali gotovo je sigurno da će jedan sport biti u središtu pozornosti – taekwondo.




Sredinom prošle godine u Hrvatskoj je boravio posebni izaslanik korejskog ministra kulture, turizma i sporta Shin Kinam, koji je skupa sa suradnicima posjetio Rijeku, želeći u ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture promovirati korejski nacionalni sport – taekwondo. Nakon toga, još jednom su Korejci iskazali naklonost Hrvatskoj, a kao uvod u ovaj sporazum poslužila je i listopadska donacija tamošnje tvrtke Nassau – 500 lopti sportu na lokalnoj razini u Republici Hrvatskoj.
Ovo je 22. memorandum ili sporazum o suradnji koji je HOO dosad potpisao s nacionalnim olimpijskim odborima drugih država.