Promocija kralejvske igre

Gari Kasparov stopostotan na simultanci u Sesvetama

Hina

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA



ZAGREB Bivši svjetski prvak i šahovski velemajstor Gari Kasparov odigrao je simultanku na 18 ploča u Gimnaziji Sesvete s ciljem promocije ove kraljevske igre i projekta Šah uz školu.


Svoje šahovsko umijeće s legendarnim šahistom ukrstile su eminentne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske te mladi šahisti iz Sesveta. Uživajući u svakom potezu izazivači su pokazali dostojanstven otpor i zavidno znanje, no na kraju sraz je završio očekivanim rezultatom 18-0 za Kasparova.


Uz ovu nezaboravnu partiju šaha, kojom su podržali hvalevrijedan projekt Šah uz školu, svi su se sudionici, među kojima su bili i Ivica Kostelić, Dario Šimić, Silvio Marić, Stjepan Balog, Željko Pervan, Mladen Bodalec, dr. Mislav Bastić, izaslanik predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić te pomoćnik ministra državne imovine Leon Žulj, još jednom podsjetili zašto toliko vole šah, što on za njih znači i koliku im radost donosi.




Da je šah više od igre godinama ističe i sam Kasparov. Upravo je njegova ideja i stav da šah kao disciplina pozitivno utječe na razvoj djece i mladih te njihovih kognitivnih sposobnosti bila primarni povod ovom druženju.