ZOI - Hokej

Finci izbacili Ruse u četvrtfinalu hokeja na ledu

Hina

Fince u polufinalu čekaju Šveđani, koji su jutros s 5-0 izbacili najveće iznenađenje turnira Slovence



SOČI Finski hokejaši izborili su polufinale olimpijskog turnira izbacivši u četvrtfinalu prve favorite i domaćine Ruse s 3-1 (2-1, 1-0,  0-0).


Finci su igrom poptuno zasluženo pobijedili u Boljšoj Areni, dok su supocjene ruske zvijezde potpuno razočarale i zaslužile zvižduke za nastup na ZOI na kojem su poraženi od Finaca i Amerikanaca, tek u produžetku svladali Slovačku, a pobijedili tek »male« Slovence i Norvežane.


Rusi su poveli u 8. minuti zgoditkom Kovaljčuka i tada ništa nije nagoviještalo potop domaćina. Presudile su teške pogreške u obrani, Aaltonen je u 10. minuti iz solo-prodora svladao loše postavljenog vratara Varlamova, a veteran Selänne je u 18. minuti kaznio još jednu pogrešku domaćčih braniča. Konačnih 3-1 postavio je Granlund u 26.minuti, a Finci su se s lakoćom obranili do kraja utakmice. Rusi su u četvrtfinalu ispali i na prošlim Igrama u Vancouveru.




Fince u polufinalu čekaju Šveđani, koji su jutros s 5-0 izbacili najveće iznenađenje turnira Slovence, dok se navečer u zadnjim utakmicama četvrtfinala sastaju Kanada i Latvija, te SAD i Češka.