Rekord mitinga

Dijamantna liga: Sandra Perković slavila u Šangaju s najboljim rezultatom sezone

Hina

Reuters

Reuters



 Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković u subotu je osvojila prvo mjesto na drugom ovosezonskom atletskom mitingu Dijamantne lige u Šangaju sa hicem od 70.88 metara, što je najbolji rezultat sezone i rekord mitinga.


Perković je disk bacila 70.88 metara u četvrtoj seriji. U drugoj je disk odletio na 65.37 m, a u trećoj seriji na 67.73 m. Prvi, peti i šesti pokušaji bili su neuspješni.Svjetska i olimpijska prvakinja je i dosad bila vlasnica najboljeg rezultata sezone, kojeg je ostvarila u Splitu 6. ožujka (70.59 m). Također, srušila je rekord mitinga (70.52 m) kojeg je postavila 2014. godine.

Druga je bila Australka Dani Samuels sa hicem 67.77 m, ostvarenim u posljednjoj seriji, a treće mjesto osvojila je Kubanka Denia Caballero sa rezultatom 66.14 metara.


Perković: Nikada nisam bila u boljoj formi


»Ova mi pobjeda puno znači, jer velika je stvar kada otvorite sezonu sa rekordom mitinga i vodećim rezultatom na svijetu. Nikada nisam bila u boljoj formi i malo sam ljuta na sebe što nisam još bolje bacila. No, možda mi to uspije na mitingu u Eugeneu (28. svibnja). Po prvi puta u zadnjih nekoliko godina sam sto posto zdrava, nema problema sa koljenom, gležnjem, ili leđima. Moram ostati zdrava da bi ostvarila san, osvojila zlato na OI u Riju«, izjavila Sandra Perković.