Trofej Učka

Darku Blaževiću pobjeda u sprintu

Marko Babić

Riječanin u momčadi Meridijan Kamen iz Pazina slavio je u sprintu s vremenom 26:21 minute ispred Emanuela Kišerlovskog (Loborika Favorit), dok je treće mjesto zauzeo Ivan Sever (Sveta Nedjelja, 26:26)



RIJEKA  – Riječanin Darko Blažević, član Biciklističkog kluba »Meridijan Kamen« iz Pazina, osvojio je prvo mjesto u konkurenciji seniora na 33. izdanju Trofeja Učke, utrke koja se boduje za Brdsko prvenstvo Hrvatske.


Blažević je stazu od Bregi do cilja na Poklonu u dužini od 11 kilometara svladao za 26:21 minuta slavivši u sprintu ispred prošlogodišnjeg pobjednika Riječanina Emanuela Kišerlovskog (Loborika) i Ivana Severa (Sveta Nedjelja) koji je na cilj stigao u vremenu 26:26 minuta.


Istu stazu kao i seniori morali su svladati i biciklisti do 23 godine, a najbrži je bio Marko Barbir (Meridijan Kamen) s vremenom 27:47 minuta ispred Janka Bengera (Sveta Nedjelja, 28:18) i Andija Širole (Loborika Favorit, 30:09). Zapažen rezultat ostvario je i Igor Rudan, član »Rijeke«, koji je zauzeo četvrto mjesto s vremenom 30:09 minuta.




U konkurenciji seniorki slavila je Antonela Ferenčić (Meridijan Kamen) u vremenu 34:06 minuta ispred Viene Balen, članice »Rijeke« koja je stazu svladala za 35:50 minuta, dok je treća bila Jelena Gracin (Tenna, Zagreb,  36:20). Miran Cvet (Hrasnik) bio je najbolji u ukupnom poretku veterana, a na cilj je stigao za 25:52 minute i tako je ostvario brže vrijeme i od seniorskog pobjednika.


Kod veterana valja istaknuti i rezultat Viktora Lenca, člana »Rijeke«, koji je bio prvi u kategoriji B kod veterana slavivši sa 30:49 minuta.


– Zadovoljan sam utrkom, nastupilo je ukupno 108 natjecatelja, a sudjelovali su predstavnici iz svih hrvatskih klubova. Bilo bi i više natjecatelja, ali u isto vrijeme se održava jedna utrka u Zagrebu, dok se u Sloveniji vozi »Veliki rog«, utrka za veterane. Morat ćemo razmisliti za iduću sezonu i promijeniti termin pa da tu brojku podignemo na 150 natjecatelja – istaknuo je Sandro Vrancich, sportski direktor Biciklističkog kluba »Rijeka«.