Mirko Filipović upozorio "suborce"

Cro Cop: Vlasnik K-1 je profesionalna varalica, skriva se u nekoj rupi u Kini ili Koreji

P. N.



Mirko Cro Cop Filipović obratio se javnosti i upozorio sve koji sudionike borilačkog svijeta da se klone Mikea Kima te ukazao ponovno da niti on, niti finalisti K-1 turnira, nisu dobili svoj novac.


Filipović je 15. ožujka u zagrebačkoj Areni postao K-1 WGP prvak u jednoj noći svladavši Jarella Millera, Pavela Zhuravleva i na koncu Ismaela Londta. Od tog trijumfa prošlo je četiri i pol godine, a niti ova borilačka ikona, ali niti ostali sudionici završnice Grand Prixa, nisu dobili niti lipe honorara.


Ukupni dug K-1 promocije i vlasnika Mikea Kima je preko milijun dolara, a najveći dio kolača je trebao pripasti pobjedniku Cro Copu. 




Stvar se ponovno aktualizirala prije otprilike godinu dana kada je K-1 organizirao dvije priredbe u regiji, najprije u Beogradu, a zatim i u Tuzli.


Iako su organizatori tvrdili da ovaj “novi” K-1 nema veze s onim starim koji je dužan honorare ispostavilo se da to nije istina. 


Kim i K-1 nisu isplatili dug, a posljednjih mjeseci se ne javljaju Filipoviću i borcima te su prestali odgovarati na pozive, poruke i e-mailove. U međuvremenu organiziraju Grand Prix turnire u Tokiju kao da se ništa nije dogodilo, izvještava Fight Channel.