Casablanca

Celija: Cilj i želja su set medalja

Denis Frančišković

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Mi smo jedna od četiri svjetske velesile i želimo ostati u vrhu. Zadovoljavaju nas jedino medalje, cilj i želja su set medalja, a ako osvojimo nešto više, bit će to veliki plus – kaže izbornik Milan Celija



RIJEKA Boćanje se vraća na afrički kontinent, od danas do 24. rujna Casablanca će na svojim jogima ugostiti najbolje svjetske igrače i potvrditi da ovo nije sport isključivo nekoliko zemalja. Ipak, svjetske velesile se znaju, a među njima je i Hrvatska koja tradicionalno gaji visoke ambicije na velikim natjecanjima. Izbornik Milan Celija na put je poveo sedam igrača, a po običaju okosnicu čine riječko-zagrebačke snage, sada razasute po hrvatsko-talijanskim klubovima.


Alen Guštin (Pazin) i Marko Beaković (Perosina) zaigrat će u paru, Marko i u preciznom izbijanju, Leo Brnić (Perosina) i Marino Milićević (Zrinjevac) u štafeti, a Leo i u brzinskom izbijanju, Pero Ćubela (Zrinjevac) bit će uzdanica u klasičnom, Tomislav Kolobarić (Zrinjevac) u krugu, dok je Bruno Kraljić (Vargon) pričuva.


– Mi smo jedna od četiri svjetske boćarske velesile i želimo ostati u vrhu. Zadovoljavaju nas jedino medalje, cilj i želja su set medalja, a ako osvojimo nešto više, bit će to veliki plus. Ljestvica je visoko postavljena, ali to niti ne čudi, mi smo Hrvatska – kaže Celija i dodaje da su pripreme obavljene na zadovoljavajući način.




Ova reprezentacija već iza sebe ima podosta iskustva, više se ne može govoriti isključivo o mladosti i nedostatku igranja na velikim natjecanjima.


– U koga najviše polažemo nade? U sve! Naravno, ipak najviše očekujemo od naših brzinaca. U Casablanci imamo dečke koji svi zajedno imaju 20 osvojenih medalja s velikih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava – kaže izbornik.Igrači su jučer odradili prvi trening, danas u 11 sati je ždrijeb, a potom u 13 sati kvalifikacije u parovima.

– Ostatak konkurencije? Znamo da su najjači suparnici Talijani, Slovenci i Francuzi, no tu su sada i Argentinci, Turci, Crnogorci, čiji je Petković lani na Europskom prvenstvu osvojio zlato i srebro. Sve jači su i Peruanci, Alžirci, Tunižani, ali i domaćin Maroko ima što za reći. Ono što se kaže, svi igraju. Uvijek može netko iznenaditi, napraviti dobar rezultat iz drugoga plana. To je sport – zaključuje izbornik Celija.