SP u boćanju

Carrolina Bajrić osigurala najmanje srebro, Nives Jelovica u polufinalu parova

Glas Istre

Carrolina Bajrić

Carrolina Bajrić

Seriju sjajnih rezultata započela je Carrolina Bajrić u disciplini bližanja i izbijanja u krug, koja je najprije u četvrtfinalu pobijedila Slovenku Janžek, da bi potom u polufinalu s 23:17 pobijedila Natašu Antoniak iz Srbije čime je osigurala najmanje srebrnu medalju.  Zanimljiv je podatak da je upravo ovo SP u Kini najmnogobrojnije prvenstvo ikada održano u boćanju, a Hrvatska je do sada osigurala čak osam medalja što je novi rekord.



LABIN Sjajne vijesti stigle su iz Kine gdje je u tijeku SP u boćanju na kojem je Hrvatska osigurala šest novih medalja i četiri današnja finala uz dva polufinala koja se igraju u nedjelju u ranojutarnjim satima. Nakon što je s Carrolinom Bajrić već osvojio broncu, sjajni je boćar iz Ćepića Mateo Načinović zajedno s kolegom Marinom Ćubelom savršenom izvedbom izborio finale u štafetnom izbijanju. Oni su nakon pogođena 52 punta u kvalifikacijama, za pobjedu protiv sjajnih Francuza morali biti još precizniji, pa su u konačnici pogodili 53 boće, dvije više od suparnika. U finalu ih čekaju talijanski predstavnici koji su u polufinalu pobijedili Tursku 53:46.


Finale prije finala


Europske prvakinje i članice BK Labin, Nives Jelovica i Tanja Grubiša, pobijedile su Australke 9:7 za polufinale protiv Francuskinja što je zapravo i »finale prije finala«. Da im ždrijeb nije bio nimalo naklonjen dovoljno govori podatak da su u drugom polufinalu parovi iz Argentine i Turske od kojih su obje ekipe puno bolje. U polufinale se plasirao i mladi Pazinjan Filip Matijašić koji je zajedno s Lukom Gašparom pobijedio slovensku kombinaciju Sodec-Povh 11:7. Za ulazak u finale danas u ranojutarnjim satima igrat će protiv srpskog para Kovačević-Tot koji su u četvrtfinalu bili bolji od Francuza 13:6.


Odlični Gašpar


Seriju sjajnih rezultata započela je Carrolina Bajrić u disciplini bližanja i izbijanja u krug, koja je najprije u četvrtfinalu pobijedila Slovenku Janžek, da bi potom u polufinalu s 23:17 pobijedila Natašu Antoniak iz Srbije čime je osigurala najmanje srebrnu medalju. Medalju istog sjaja i u istoj disciplini, ali u kategoriji U-18, osigurao je sjajni Luka Gašpar koji je nakon pobjede u četvrtfinalu protiv alžirskog boćara, u polufinalu vodio veliku borbu protiv Slovenca Gašpara Povha. No kao i u paru, hrvatski je boćar bio sjajan i s 15:14 pobijedio Slovenca za današnji finale. Završnu borbu za najboljeg boćara svijeta osigurao je i dečko iz Jadranova Karlo Šaban u pojedinačnoj konkurenciji, koji je nakon četvrtfinalne pobjede protiv Tunižana, u polufinalu bio uvjerljiv protiv Argentinca Lucasa Zampedria 13:3. Jedini koji jučer nije uspio doći do finala je Marin Ćubela u brzinskom izbijanju, jer je od njega u polufinalu bio bolji Slovenac Erik Čeh 36:39, pa je Marin osvojio brončanu medalju.




Nažalost, sjajan nastup Carroline Bajrić u brzinskom izbijanju nije nagrađen ulaskom u polufinale, a 35 pogođenih boća najbolji je hrvatski rezultat koji je ikad ispucan na prvenstvima, jedan slabiji od državnog rekorda. Nije uspjela ni Nives Jelovica u pojedinačnoj konkurenciji, jer je aktualna europska i svjetska prvakinja Talijanka Venturini bila bolja 13:4. Zanimljiv je podatak da je upravo ovo SP u Kini najmnogobrojnije prvenstvo ikada održano u boćanju, a Hrvatska je do sada osigurala čak osam medalja što je novi rekord.