NHL

Capitalsi izbacili prvake, Predatorsi izborili sedmu utakmicu

Hina

REUTERS

REUTERS

Capitalsi i Penguinsi treću su se godinu zaredom susreli u ovoj fazi doigravanja, a Aleksandar Ovečkin napokon je uspio sa svojim suigračima pronaći put preko Sidneya Crosbyja i njegovim trupa



Hokejaši Washington Capitalsa izbacili su branitelje naslova prvaka NHL-a Pittsburgh Penguinse u drugom krugu ovogodišnjeg doigravanja Istočne konferencije sa 4-2 u pobjedama zahvaljujući 2-1 slavlju na gostujućem ledu u produžetku šeste utakmice, dok su prošlogodišnji finalisti Nashville Predatorsi uspjeli poravnati omjer u pobjedama protiv Winnipeg Jetsa na 3-3 u drugom krugu Zapada 4-0 pobjedom na gostovanju u šestom susretu pa će o putniku u konferencijski finale odlučivati sedmi dvoboj tih momčadi.


Capitalsi i Penguinsi treću su se godinu zaredom susreli u ovoj fazi doigravanja, a Aleksandar Ovečkin napokon je uspio sa svojim suigračima pronaći put preko Sidneya Crosbyja i njegovih trupa. Pensi su i lani i preklani nakon izbacivanja Capsa stizali do naslova prvaka.


Pobjednički pogodak nakon 5:27 minuta igre u produžetku postigao je Jevgenij Kuznjecov i to na dodavanje Ovečkina koji je uspio iznijeti pločicu iz svoje polovice i gurnuti ju u for svom sunarodnjaku koji je potom svladao matta Murraya za veliko slavlje Capitalsa.




Momčad iz glavnog američkog grada tako će nakon 20 godina ponovno zaigrati u konferencijskom finalu, odnosno prvi put otkako je u klub stigao sjajni Ovečkin. S velikim Rusom Capitalsi su tri puta ostvarivali najbolji omjer u ligaškom dijelu sezone, no potom su redovito slijedila razočaranja u doigravanju.


Suparnik Washingtonu u finalu istoka bit će Tampa Bay Lightning koji je ranije sa 4-1 izbacio Boston Bruinse.


Inače, prva dva gola na utakmici pala su u drugoj trećini, prvo je Alex Chiasson (22:13) doveo goste u vodstvo provukavši pak između vratnice i Murraya, da bi na 1-1 poravnao Kris Letang (31:52) snažnim udarcem s plave linije koji je na putu ka mreži promijenio smjer udarivši u jednoga od braniča gostiju.


U Winnipegu su Predatorsi vrlo rano stigli do prednosti spretnim pogotkom Viktora Arvidssona (1:02) koji je slučajno palicom preusmjerio udarac Romana Josija u mrežu. To je uvelike utišalo 15,000 domaćih navijača koje je dodatno frustrirao briljantni Pekka Rinne sa 34 obrane. Slijedila su dva gola Filipa Forsberga (28:16, 45:55) od kojih je posebno atraktivan bio drugi kada je sam sebi provukao pločicu kroz noge i potom pogodio gornji kut nemoćnog Hellebuycka. Konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Arvidsson (55:58) pogodivši praznu mrežu domaćih.


Sedma utakmica između Predatorsa i Jetsa igrat će se u noći s četvrtka na petak, a pobjednik će u finalu Zapada igrati protiv Las Vegas Golden Knightsa koji su izbacili San Jose Sharkse.