SK veslanje

Braća Sinković u polufinalu dvojaca, Martin i Šain u četvrtfinalu samaca

Hina



LINZ Braća Martin i Valent Sinković lakoćom su se u petak plasirali u polufinale dvojaca na drugom ovogodišnjem natjecanju za Svjetski veslački kup, kojem se do nedjelje održava u austrijskom Linzu, dok su Damir Martin i David Šain izborili mjesto u četvrtfinalu među samcima.


Braća Sinković su u svojoj kvalifikacijskoj skupini ostvarili uvjerljivu pobjedu s vremenom 6:17.580 minuta, a iza sebe su za gotovo osam sekundi ostavili britansku posadu koja je do cilja stigla kao druga. Polufinalne utrke su na rasporedu u subotu, s početkom oko 11 sati.


Braća Sinković su na prvom natjecanju Svjetskog kupa održanom u Beogradu ostvarili svoju prvu pobjedu u dvojcu na velikim natjecanjima, a i u Linzu su u statusu prvih favorita te je za očekivati da će se u nedjeljnom A finalu, s predviđenim startom u 9.48 sati, boriti za novo zlato.




Damir Martin i David Šain su u svojim kvalifikacijskim utrkama osvojili treća mjesta koja su im omogućila nastup u poslijedpodnevnim četvrtfinalnim utrkama. Polufinalne utrke samaca su na rasporedu u subotu oko 12.15 sati, a A finale će biti održano u nedjelju, sa startom u 12.33 sati.