Veliki iskorak

Boksač Leo Cvetković prešao u profesionalce

Igor Duvnjak

Leo Cvetković i djevojka Lana Jurlina/V. KARUZA

Leo Cvetković i djevojka Lana Jurlina/V. KARUZA

Borac riječkog Predatora potpisao je ugovor na tri godine s promotorskom kućom EC Boxin team.



RIJEKA Leo Cvetković je prešao u boksačke profesionalce, to je sada ostvarena već neko vrijeme najavljivana novost oko riječkog ringa. Talentirani mladi »poluteškaš« s Viškova, rođen 1998. godine, svojedobni borac riječkog »Predatora« koji je bio itekako zapažen među amaterima je potpisao ugovor na tri godine s promotorskom kućom »EC Boxin team«.


– Ovo je novi izazov za mene, sada sam vidio što je profesionalni boks, ogromna je razlika u odnosu na onaj amaterski – rekao je mladi Leo Cvetković po povratku iz Hamburga gdje je obavio formalnosti oko prelaska iz amaterskih u profesionalne vode, a ujedno je  trenirao i sparirao. Društvo mu je u Njemačkoj pravio hrvatski »teškaš«, inače profesionalni boksač Agron Smakiči. U već sedam godina dugoj profesionalnoj karijeri mladi Cvetković je ostvario niz rezultata kojima je na sebe već neko vrijeme skretao pozornost. Bio je petoplasirani na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora a na Europskom prvenstvu do 22 godine koje se proljetos održalo u rumunjskom Targu Jiuu gdje je čak stigao do finala, a nijanse su ga dijelile od zlatne medalje. Lani u studenome je pobijedio na beogradskoj seniorskoj »Zlatnoj rukavici«, bio je najbolji i na A turniru u mađarskom Debrecenu u ožujku. Državni je prvak za mlađe seniore, a na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske je bio viceprvak, tu je u finalu izgubio od Damira Plantića. Nova međunarodna pravila mu omogućavaju paralelne nastupe u amaterskom i profesionalnom ringu, što će on nastojati iskoristiti.


– Prioritet mi je naravno profesionalni boks, ali neću odustati niti od onoga amaterskoga, samo što ću tu pomno birati borbe u kojima ću nastupati. U svakom slučaju mi je želja i tu se istaknuti te izboriti pravo nastupa na Olimpijskim igrama.




Leo Cvetković neće dugo biti kod kuće, za 15. rujna mu je u njemačkom Lübecku dogovoren prvi profesionalni meč.