IPC EP atletika

Bakranin Zoran Talić osvojio zlato, Mikela Ristoski srebro

Hina

Zoran Talić / Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Zoran Talić / Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Zoran Talić, od kojeg se očekuju velike stvari na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, okitio se europskim naslovom u kategoriji T20, i to skokom u dalj od 7,36 metara



ZAGREB Posljednjeg dana natjecanja na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u talijanskom Grossetu Zoran Talić je osvojio zlato u skoku udalj, a srebrna je bila daljašica Mikela Ristoski.


Zoran Talić, od kojeg se očekuju velike stvari na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, okitio se europskim naslovom u kategoriji T20, i to skokom u dalj od 7,36 metara.


Paraolimpijka Mikela Ristoski je također u dalju, u kategoriji T20, skokom od 5,68 metara osvojila srebrnu medalju. Slaven Hudina u kugli, kategorije F32, s daljinom od 6,00 metara zauzeo je šesto mjesto, a Pero Sunara u kugli, u kategoriji F57, s 8,63 metra zauzeo je peto mjesto.Proslavljena hrvatska paraolimpijka Milka Milinković u koplju, kategorija F55, s daljinom 14,07 metara zauzela je sedmo mjesto.




U Grossetu nadmetalo se više od 600 sportaša iz 36 zemalja. Hrvatske boje branilo je 3 atletičarke i 14 atletičara koji su osvojili četiri zlata i četiri srebra, a najbolji rezultat je svjetski rekord u koplju Branimira Budetića.