Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 3n
Sutra: 9° 9° 3n
19. veljače 2020.
Laura Štefanac

Atletičarka Kvarnera zlatna u bacanju koplja na EP gluhih: 'Još da sam bacila svjetski rekord...'

Laura Štefanac
Laura Štefanac
Autor:
Objavljeno: 28. srpanj 2019. u 8:04 2019-07-28T08:04:39+02:00

- Sretna sam što mi je zlato oko vrata, ali mi je s druge strane žao zbog rezultata jer znam da mogu više - rekla je Laura Štefanac, koja je u Bochumu imala pet uspješnih hitaca.

RIJEKA - Laura Štefanac osvojila je zlato u bacanju koplja hicem iz druge serije od 45,82 metra na Europskom prvenstvu gluhih, domaćin kojega je njemački Bochum. Atletičarka Kvarnera slovila je za najveću favoritkinju za titulu europske prvakinje i uoči natjecanja na kojem je upotpunila svoju kolekciju odličja.

Prije dvije je godine osvojila zlato na Olimpijadi gluhih u Turskoj, sada u svojoj kolekciji ima europsko zlato i broncu iz 2015. godine. Srebro je osvojila Bugarkinja Elena Uzunova sa 44,30 metara, a broncu Ruskinja Anastazija Klečina sa 41,95 metara.

- Sretna sam što mi je zlato oko vrata, ali mi je s druge strane žao zbog rezultata jer znam da mogu više - rekla je Laura Štefanac, koja je u Bochumu imala pet uspješnih hitaca.

U prvom se pokušaju njezino koplje zaustavilo na 44,09 metara, u vodstvu je bila Uzunova sa 44,30 metara, nakon čega je atletičarka Kvarnera bacila 45,82 metara i preuzela vodstvo koje do kraja nije ispuštala. Laura Štefanac u trećoj je seriji koplje bacila 44,64 metara, potom 45,74 metra, u petoj je seriji prestupila, a natjecanje je zaključila sa 44,91 metara.

3744872

- Jednostavno nije išlo, vrućina, krivi vjetar, nisam mogla probuditi noge... Ali, naravno, nemam se na što žaliti, zlato je uvijek zlato. Super sam zadovoljna, još da sam bacila svjetski rekord...

To joj je bila želja uoči odlaska u Bochum. Zlato i svjetski rekord gluhih od 50,02 metra, što je 43 centimetra slabije od njezinog osobnog rekorda. Ove je godine njezino koplje najdalje letjelo 48,77 metara na mitingu u Ljubljani.

- Ma, sve je bilo super, od organizacije, natjecanja, do toga da sam ostvarila jedan od svojih ciljeva. Bugarkinja Uzunova mi je u početku malo zaprijetila i za nju sam znala da će mi biti jedina konkurencija, ali da sam bacila svjetski rekord ne bih imala nikakvu konkurenciju - zaključila je Laura Štefanac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.