Treći slučaj dopinga

Astana suspendirala drugu momčad, menadžeru otkaz

Hina

"Odlučili smo suspendirati sve aktivnosti momčadi Continental astana tijekom interne istrage vezane za dopinške slučajeve. Dmitrij Sedoun je maknut s pozicije generalnog menadžera", objavio je savez koji je ujedno zadužen i za vođenje momčadi



MILANO – Jedna od najvećih svjetskih svjetskih biciklističkih ekipa, Astana, suspendirala je svoju drugu momčad, te otpustila dosadašnjeg menadžera Dmitrija Sedouna nakon što je otkriven treći slučaj dopinga u tom sastavu, objavio je Kazahstanski biciklistički savez.


“Odlučili smo suspendirati sve aktivnosti momčadi Continental astana tijekom interne istrage vezane za dopinške slučajeve. Dmitrij Sedoun je maknut s pozicije generalnog menadžera”, objavio je savez koji je ujedno zadužen i za vođenje momčadi.


Tijekom ove godine pozitivni na dopinškoj kontroli bili su Artur Fedosejev, Viktor Okišev i Ilja Davidenok.




Za prvu momčad Astane nastupa pobjednik ovogodišnjeg “Tour de Francea”, Talijan Vincenzo Nibali koji je odbacio špekulacije kako bi zbog ovoga slučaja mogao napustiti kazahstansku momčad.


Inače, momčad Continental Astana se sastoji od potpuno drugih vozača od Astane, koja nastupa na svim najvećim svjetskim biciklističkim utrkama. No, i prva momčad Astane nije bila pošteđena dopinških slučajeva u 2014., iz nje su izbačena braća Maksim i Valentin Iglinskij također zbog korištenja nedopuštenih sredstava.