Umalo tragedija nakon utrke za VN Španjolske

30 ozlijeđenih u požaru u boksu Wiliamsa

Hina

U trenutku požara u boksu se nalazio i šef momčadi Frank Williams, koji je u invalidskim kolicima, no brzom reakcijom kćeri Claire odvezen je iz prostorije



Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od kojih je devet završilo u bolnici zbog opekotina i trovanja dimom.Prema prvim vijestima do požara je došlo na jednom od bolida Williamsa.


Televizijske snimke su pokazale da je gusti crni dim izbio iz garaže britanske momčadi. U trenutku požara u boksu se nalazio i šef momčadi Frank Williams, koji je u invalidskim kolicima, no brzom reakcijom kćeri Claire odvezen je iz prostorije.


Liječničku pomoć je zatražilo 30 osoba, većinom mehaničara Williamsa, Force Indije i Caterham, pri čemu su devetorica završila u bolnici – ozljeđena su četiri Williamsova, jedan Force Indijin i četiri Caterhamova člana.




»Srećom vatrogasci i članovi naše momčadi su brzo reagirali pa je požar brzo ugašen. Prema informacijama koje imamo nitko nije ozbiljnije stradao,« poručio je Williams.


Pobjedu na VN Španjolske izborio je pilot iz Venezuele Pastor Maldonado u bolidu Williamsa. Maldonado (27) je prvi vozač iz Venezuele s Grand Prix pobjedom, a njegova momčad Willliams stigla je do 114. pobjede, ali prve nakon 2003. Maldonado je vodio cijelu utrku, a ciljem je prošao ispred Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari) i Finca Kimija Räikkönena (Lotus). U dosadašnjih pet utrka sezone bilo je pet različitih pobjednika.