Vraća se

Novak Đoković se u prosincu vraća na teren

Hina

Reuters

Reuters



Nekada najbolji tenisač svijeta 30-godišnji Srbin Novak Đoković najavio je povratak na teniske terene za kraj ove godine, kad će od 28. do 30. prosinca sudjelovati na 10. izdanju ekshibicijskog turnira Mubadala World Tennis Championship u Abu Dhabiju.


Đoković je posljednji nastup imao u srpnju ove godine u Wimbledonu, gdje je morao predati četvrtfinalni dvoboj Čehu Tomašu Berdychu.


»Jako sam uzbuđen što ću se vratiti u Abu Dhabi i po peti put nastupiti na ovom turniru. Velika je čast igrati na takvom posebnom turniru«, izjavio je Novak Đoković u priopćenju na službenom internetskom portalu Mubadala World Tennis Championshipa, na kojem će uz najboljeg srpskog tenisača zaigrati trenutačno svjetski broj 1 Rafael Nadal, Švicarac Stan Wawrinka, Austrijanac Dominic Thiem, Kanađanin Miloš Raonić i Španjolac Pablo Carreno-Busta.




»Igračka postava je uvijek snažna te će to za mene biti idealan način za povratak i start u novu sezonu«, zaključio je Đoković koji zbog ozljede lakta ne igra već više od tri mjeseca te će, najvjerojatnije, prvi put nakon 2006. godine sezonu završiti rangiran izvan kruga desetorice najboljih tenisača svijeta.


Prema bodovima osvojenim u 2017. godini Đoković je zasada na 10. mjestu sa 2585 bodova, samo 60 više od Amerikanca Sama Querreyja koji je na 11. mjestu.