Kazna treneru Opatije

Zoranu Bogolinu ukor jer je vodio utakmicu iako je bio pod suspenzijom

Ivan Volarić

NK Opatija je kažnjena s tisuću kuna zbog "grijeha" svojega trenera



RIJEKA Čedomir Borčić, disciplinski sudac NS-a Primorsko-goranske županije, odredio je kaznu za trenera nogometaša Opatije Zorana Bogolina koji je vodio utakmicu polufinala županijskog kupa protiv Krka iako je bio pod suspenzijom zarađenom  zbog verbalnog delikta prema sucu na trećeligaškim travnjacima. 


“Trener Zoran Bogolin obnašao je dužnost trenera dok je na snazi njegova kazna zabrane obnašanja funkcije u nogometu. Time je počinio prekršaj iz članka 93. al. 10. Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se temeljem članka izriče kazna – ukor”


Puno teže od Bogolina prošao je klub:




“NK Opatija je zbog počinjenja prekršaja od strane trenera kluba Zorana Bogolina, počinio prekršaj iz članka 93. al. 10. Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se temeljem istog članka izriče kazna – novčana kazna u iznosu od 1000 kuna”, stoji u obrazloženju kojega potpisuje Borčić.


Bogolin i Opatija mogu se žaliti u roku od osam dana iako je teško očekivati da će u redovima opatijskog trećeligaša iskoristiti uputu o pravnom lijeku. 


Inače, Natjecateljske komisija NS-a PGŽ još nije odredila termin finala Kupa između Opatije i Grobničana. Sigurno je da će se ta utakmica odigrati krajem svibnja. Prvi mogući termin je 22. svibnja, a drugi šest ili sedam dana kasnije.