Hrvatski trener za kormilom »Sheriffa«

Zoran Zekić: Kukam i plačem, ali i napadam!

Orlando Rivetti



Bio je napadač (i Rijeke šest mjeseci), Zoran Zekić, hrvatski trener za kormilom »Sheriffa«. 


   Mobilizirao je ekipu, pokušava i narod u Tiraspolu. Apelom na klupskim internet stranicama, porukom o karakteru momčadi koja želi dobiti »Rijeku«. Zanimljivo obraćanje narodu…    – Kukam, plačem, cvilim… I napadam. Krenut ćemo odmah u lov na dva gola prednosti, što znači prolaz. Igrat će samo spremni. 

   Oni koji ne mogu trčati 90 minuta bit će na tribinama – govori Zekić, koji je došao do riječkih novinara u jednom tiraspolskom restoranu i s osmijehom na licu s vrata odmah dobacio: 


   – Slabo ste pisali o spornoj situaciji, samo o Zekićevom bunkeru. Imam sve informacije. 


  Tri utakmice vodio je Zekić, njegova je momčad u 270 minuta postigla jedan gol, danas mu za prolaz trebaju najmanje dva pogotka. Kako?   – Putem čarolije. Otvoreno u obrani, zatvoreno u napadu… Imam u rukavu nekoliko taktičkih opcija.    Naravno da ćemo napasti, kako inače do Vargićeve mreže.    Čuvali se šest, sedam igrača u nedjeljnom prvenstvenom susretu?   – Nije točno.    Da je moguće bio bi istrčao onaj sastav s Kantride, ali u prvenstvu moraju igrati četiri Moldavca.    A nismo baš pogodili s domaćim igračima…    Vraća se Blanco, bitna karika na sredini terena, oko njega se puno toga vrti?   – Dirigent je naše igre, sredina terena je bez njega – prazna. Bit ćemo sigurno jači i kvalitetniji na tom dijelu terena.    I Rijeka će vjerojatno pojačati taj dio igrališta, odnosno broj igrača, bit će teško probiti zid?   – I Riječanima je bilo teško na Kantridi pa su na kraju srušili taj zid. Neka bude isti scenarij, bit ću zadovoljan.    Kakvu igru »Rijeke« očekujete?   – »Rijeku« u najboljem izdanju. Igrat će onako kako voli, iza lopte i čekati kontranapad. U takvom su nogometu – najopasniji.