Tomislav Ivković

Znam da bi se Riječani htjeli vratiti na Kantridu, ali Rujevica ima dušu

Ivana Vaupotić

Tomislav Ivković/I. KRALJ/Pixsell

Tomislav Ivković/I. KRALJ/Pixsell

Istina, Rujevica ne postoji dugo, ali »Rijeka« je tamo ispisala velik dio najljepših stranica svoje povijesti na domaćoj i međunarodnoj sceni. Meni svaka utakmica koju tamo vodim predstavlja veliki gušt - kaže trener Slaven Belupa



KOPRIVNICA Pogleda li se samo suha statistika u obliku bodovnog učinka u dosadašnjem dijelu HT Prve lige, »Slaven Belupo« na Rujevicu bi trebao stići s nadom da neće doživjeti debakl. Međutim, kompletna slika ipak je nešto drugačija jer Koprivničani igraju puno bolje nego što pokazuju njihovi rezultati.


– Po meni, trebali smo imati tri boda više u ovom dijelu prvenstva. U svakoj utakmici imamo igru i stvaramo prilike, a na kraju ostanemo kratkih rukava. Na primjer, u prošlom kolu »Rudeš« je osvojio bod u Koprivnici iz jedine prave prilike. S druge strane, mi nismo realizirali jedanaesterac i promašili smo puno toga. Bilo bi lijepo da nam se situacija okrene, pa da mi zabijemo iz prve prilike, a suparnik propusti svoje prilike – kaže Tomislav Ivković, trener »Slaven Belupa«.


Zadnja četiri kola sugeriraju da gostovanje na Rujevici stiže u razdoblju krize »Rijeke«, odnosno u povoljnom trenutku za koprivničkog prvoligaša.




– Dobit ćemo pet-šest komada počnemo li se zanositi time da »Rijeka« nema prvenstvenu pobjedu u zadnjih mjesec dana. Igrački kadar vrlo jasno pokazuje da nas čeka gostovanje po momčadi koja je uz bok »Dinamu«. Na kraju krajeva, u »Rijeci« na klupi sjede neki igrači koji bi u većini drugih hrvatskih prvoligaša bili standardni – rezonira Ivković, čiji dosadašnji opus u HT Prvoj ligi pokazuje da nije sklon igranju bunkera, bez obzira na rejting suparnika.


Prema njegovim riječima, tako će biti i sada.


– Na Rujevicu sigurno ne dolazimo parkirati autobus u šesnaesterac, iako smo svi svjesni činjenice da »Rijeka« ima izuzetno kvalitetnu momčad. Pokušat ćemo im parirati kroz igru s puno borbenosti i agresivnosti. Pored toga, svakako moramo biti uspješniji u startovima na drugu ničiju loptu. Dođemo li u tom segmentu na barem pedeset posto, možemo se nadati pozitivnom rezultatu – dodaje 58-godišnji stručnjak.


Svaki put kada bi njegove momčadi očekivalo gostovanje kod »Rijeke«, Ivković je u prvi plan gurao fantastičnu nogometnu atmosferu na Rujevici koja igrače tjera na maksimalni angažman.


– Za mene je to kultni stadion. Istina, Rujevica ne postoji dugo, ali »Rijeka« je tamo ispisala velik dio najljepših stranica svoje povijesti na domaćoj i međunarodnoj sceni. Znam da bi se Riječani htjeli vratiti na Kantridu. I ja bih to volio, ali za mene je i Rujevica stadion koji definitivno ima dušu. Meni svaka utakmica koju tamo vodim predstavlja veliki gušt – tumači koprivnički šef struke.


Samim time, jasno je da od svojih igrača očekuje kvalitativni pomak u takvom ambijentu.


– U momčadi imamo dosta novih igrača kojima je svaki trening nova prilika za dokazivanje. Bilo bi idealno da već sada odlično funkcioniramo, ali za takve stvari treba vremena i strpljenja. Vjerujem da će moji igrači ovu utakmicu na Rujevici shvatiti kao jedinstvenu priliku za dokazivanje na pravoj nogometnoj pozornici – zaključuje Ivković.