Ivan Smolčić

Znali smo da nas pobjeda nad Rudešom vodi na drugo mjesto

Ivan Volarić

Hrvoje Smolčić i suigrači u pobjedničkom klupku/Foto Arhiva NL

Hrvoje Smolčić i suigrači u pobjedničkom klupku/Foto Arhiva NL

Dobro smo krenuli u utakmicu, rano poveli, a ubrzo smo zabili i drugi pogodak. Nismo mogli bolje otvoriti utakmicu - govori branič Orijenta 1919



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 vratili su se drugoligaškim pobjedama nakon domaćeg poraza od Hajduka II. I to ne bilo kakvima. Krimejčani su u ranim subotnjim satima odigrali možda i najbolju partiju ove sezone, svladavši pred svojim navijačima još jednog pretendenta na plasman u Prvu HNL. Nakon Šibenika na Krimeji je stradao i Rudeš, a bitna razlika između ovih dviju utakmica je u tome što su igrači trenera Fausta Budicina u potpunosti nadigrali ekipu nakrcanu uglednim prvoligaškim imenima. Konačan rezultat ne oslikava realno stanje na terenu, Rudeš je na kraju dobro prošao sa samo dva pogotka u mreži.


Ivan Smolčić odigrao je vrlo dobru partiju na desnom boku, asistirao je za vodeći gol svoje momčadi (autogol Radasa). Mladi branič koji je na Krimeju stigao na posudbu iz Rijeke iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje, baš kao i kompletna mlada momčad Orijenta 1919.


– Znali smo da nas pobjeda vodi na drugo mjesto i koliko ova utakmica znači nama, ali i našim navijačima – govorio je nakon utakmice 19-godišnji branič iz Gospića čiji brat blizanac Hrvoje u posljednje vrijeme standardno igra na lijevoj strani zadnje crte obrane prvoligaša s Rujevice. – Dobro smo krenuli u utakmicu, rano poveli, a ubrzo smo zabili i drugi pogodak. Nismo mogli bolje otvoriti utakmicu. U nastavku smo se malo povukli, imali jednu pravu priliku koju nismo iskoristili. Da smo zabili, sve bi bilo gotovo. Oni su u drugom poluvremenu izašli s dva napadača, preuzeli kontrolu na sredini terena, mi smo u takvim okolnostima igrali više na duge lopte. Bitno je da im nismo dozvolili prilike, iako su imali veći posjed lopte.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU