Kristijan Kahlina

Želimo opet pobijediti Rijeku, a bilo bi lijepo da barem ostanemo neporaženi

Ivana Vaupotić

Kristijan Kahlina (Gorica)/Foto PIXSELL

Kristijan Kahlina (Gorica)/Foto PIXSELL

U drugom poluvremenu Lokomotiva nam je jednom opasno zaprijetila i zabila je drugi gol, a mi svoje prilike nismo iskoristili. Valjda će nam se to vratiti u utakmicama koje dolaze, počevši od Rijeke – govori 26-godišnji vratar.



VELIKA GORICA Domaći poraz u srazu s Lokomotivom (0:2) prošlog je utorka udaljio Goricu od pozicija koje vode u Europu, no većina Turopoljaca i dalje vjeruje da taj cilj nije neostvariv u preostalih deset kola HT Prve Lige. Doduše, svi oni tvrde da plasman u međunarodna natjecanja nije imperativ.


– Za nas je najvažnije ostvarenje cilja koji smo si postavili prije početka sezone. Novi smo prvoligaš i taj status smo htjeli sačuvati. Prema tome, ispunili smo zacrtano i sada možemo igrati bez opterećenja. Uspijemo li se plasirati u Europu, to će samo biti bonus i nagrada za sav uloženi trud. No, to sigurno neće doći ako ćemo igrati u grču – kaže Kristijan Kahlina, kojem će subotnja utakmica s Rijekom biti 93. uzastopni nastup na golu Gorice.


Dvoboj s Lokomotivom nosio je priliku za preskakanje suparnika na ljestvici, no Turopoljci su zakazali, posebno u prvih petnaest minuta, kada je Kahlina spojio pet-šest vrhunskih intervencija.




– Činjenica je da smo loše ušli u tu utakmicu, a igrali smo s vrlo kvalitetnim suparnikom. Nekako smo progurali slabo otvaranje i počeli smo hvatati pravi ritam, li Lokomotiva nam je ipak zabila gol u završnici prvog dijela. To nas je presjeklo. Konačnih 2:0 2:0 za Lokomotivu izgleda uvjerljivo, ali stvarno smo bili jako blizu. U drugom poluvremenu Lokomotiva nam je jednom opasno zaprijetila i zabila je drugi gol, a mi svoje prilike nismo iskoristili. Valjda će nam se to vratiti u utakmicama koje dolaze, počevši od Rijeke – dodaje 26-godišnji vratar.


O toj utakmici dosta će reći i mišljenje Gorana Tomića, trenera Lokomotive, koji je iskreno priznao da je njegova momčad opasno visila u drugom dijelu. No, Velikogoričanima takvi komplimenti malo znače kada ne osvajaju bodove na svom terenu.


– Možda nas je malo sustigao umor zbog ritma utakmica. No, sigurno ćemo poduzeti sve što je u našoj moći da se do utakmice s Rijekom oporavimo od ovog poraza. Opet igramo pred svojim navijačima i želimo pružiti dobru partiju. Želimo tu pobjedu u subotu. Ako ne uspijemo osvojiti tri boda, bilo bi lijepo da barem ostanemo neporaženi – zaključuje Kahlina.