Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. listopada 2019.
Zoran Bogolin

Žele nas uništiti kao što su uništili opatijski prvoligaški vaterpolo i rukomet

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL
Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2019. u 15:24 2019-07-01T15:24:09+02:00

Nažalost, ne možemo se pohvaliti da u dijelu infrastrukture imamo razumijevanje grada Opatije. Zapravo, pokušavaju sve da bi nas uništili! Uspjeli su uništiti opatijski prvoligaški vaterpolo, prvoligaški ženski rukomet, odbojku.... Međutim, nas još nisu uspjeli zatrti. Nedamo se! - poručio je trener nogometaša Opatije.

OPATIJA Nogometaši Opatije nalaze se na ljetnom raspustu nakon što su tijekom proljetnog dijela trećeligaškog prvenstva dokazali da nisu slučajno sezonu ranije svojim rezultatima izborili drugoligašku promociju. Vjerojatno bi Opatijci i prošle sezone bili na samom trećeligaškom vrhu da im se nije dogodila slabašna jesen za koju trener Zoran Bogolin ima valjano objašnjenje.

- Sezonu ranije nismo ušli u Drugu ligu iako smo to svojim rezultatima zavrijedili pa smo se preselili na Kantridu, a onda je povrh svega stigla najava da će se postojeća Treća liga reorganizirati. Sve to zajedno utjecalo je na igrače. Osim toga, u jako malom broju utakmicu smo igrali u najjačem sastavu. Imali smo problema s ozljedama ključnih igrača. Sigurno smo mogli bolje s obzirom na našu kvalitetu. Tko je zakazao? Kao i uvijek u takvim situacijama - trener ha, ha... - govori Bogolin. - Kada smo napadački bili kompletni onda se vidjela naša moć i kvaliteta. Nažalost, u većini utakmica smo igrali bez Pejanovića i Ugrine. Veseli što smo povrh svega promovirali nekoliko mladih igrača poput Flege, Jukičića...
Nova reorganizacija trećeligaškog natjecanja zapravo je gurnula nesuđenog drugoligaša među - četvrtoligaše.

- Poštujemo odluke HNS-a. Mi smo pod paskom Saveza... Objektivno gledano, Treća liga sa zagrebačkim klubovima je imala kvalitetu, a mi, Krk i Orijent smo pokazali da se možemo nositi sa zagrebačkim klubovima.

Messi i Šolić

Pretpostavka je da će »ispadanje u niži rang« donijeti neke promjene u kadru.

- Ne očekujem velike promjene. Za sada su takve najave. Moramo vratiti Šolića u pravu formu, to je igrač kakvoga je nemoguće nadomjestiti. Kada bi ga uspjeli dignuti kroz treninge to bi bilo veliko pojačanje za nas. Nije bitno koliko trči već kako igra. Pa Messi je najbolji iako statistički najmanje trči! Ako može Messi onda može i Šolić. Nadam se da ćemo se pojačati u napadu. Treba vidjeti kakva će situacija biti s Ugrinom. Malinić i Bjelanović bi od novih lica trebali početi pripreme s nama...
Opatijci se nadolazeće sezone vraćaju na svoj travnjak, a taman su se navikli na Kantridu...

Opatijski Palestinci

- Mi smo kao Palestinci, stalno se selimo! Travnjak smo uredili vlastitim sredstvima, podnijeli smo zamolbu HNS-u koji će nam pomoći urediti pomoćnu infrastukturu. Vjerujem da ćemo dobiti licencu za igranje na svojem stadionu. Travnjak će biti u dobrom stanju, ali kao i uvijek postavlja se pitanje što će biti kada svi klupski pogoni počnu s treninzima i utakmicama. U klubu imamo 220 djece plus seniore. I svi oni moraju negdje trenirati i igrati. Da imamo barem jedan pomoćni travnjak kojega možemo koristiti kada krenu lošija vremena.

Opatijski gradski »oci« desetljećima već ingoriraju činjenicu da opatijski nogomet zaslužuje pristojni stadion i barem jedan pomoćni teren.

- Nažalost, ne možemo se pohvaliti da u dijelu infrastrukture imamo razumijevanje grada Opatije. Zapravo, pokušavaju sve da bi nas uništili! Uspjeli su uništiti opatijski prvoligaški vaterpolo, prvoligaški ženski rukomet, odbojku.... Međutim, nas još nisu uspjeli zatrti. Nedamo se! - poručio je Bogolin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.